[VÍDEO] Militars de Corea del Nord empaiten i disparen contra un desertor

El comandament de les Nacions Unides ha assegurat que el règim de Kim Jong-Un ha violat l'acord d'armistici en travessar la Línia de Demarcació Militar durant la persecució
Una imatge del vídeo
Una imatge del vídeo | UN

El comandament de les Nacions Unides a la península de Corea (UNC, en anglès) ha assegurat que Corea del Nord va violar l'acord d'armistici de Corea quan un dels militars nord-coreans va travessar la Línia de Demarcació Militar (LDM) durant la persecució d'un desertor el 13 de novembre, les imatges de la qual han trascendit. L'UNC ha publicat un vídeo en el qual es mostra al soldat travessant la zona fronterera durant uns segons mentre d'altres obren foc contra el militar desertor, que es troba estable després de passar pel quiròfan dos cops.

 

 

Un membre del comandament ha assenyalat durant una roda de premsa a Seül, la capital de Corea del Sud, que ha posat al corrent de la vulneració de l'armistici a les autoritats nord-coreanes. El militar, la identitat del qual i rang es desconeixen, va ser traslladat a l'hospital dilluns de la setmana passada en helicòpter després d'escapar a Corea del Sud i rebre diversos trets per part de militars de l'Exèrcit nord-coreà.


 

El militar va iniciar la seva fugida des d'"un poble tranquil", situat a la zona més vigilada i militaritzada de la frontera entre les dues Corees. L'acord d'armistici de Corea és un tractat de no agressió que va ser signat per Corea del Nord i els Estats Units el 1953 i que segueix vigent. El document va posar fi a les hostilitats de totes dues nacions i els seus aliats a la regió.
Comentaris

envia el comentari