El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Londres, devastada per la Covid-19, dissol una ‘rave’ amb 300 persones
  • CA

La policia de Londres ha posat multes per valor de 15.000 lliures esterilines després que 300 persones fossin enxampades celebrant una rave a l’est de la capital britànica, informa el cos policial en un comunicat. El Regne Unit té ara dures mesures de confinament i està batent rècords de contagiats i morts en els darrers dies. La policia va anar fins als lloc dels fets a Nursery Road, Hackney, cap a les 1.30 hores de la matinada. La intervenció es va fer després de nombrosos intents de les autoritats de parlar amb els organitzadors de la macrofesta, però aquests no van voler cooperar.

Els participants a la rave, uns 300, van posar cadenes per evitar que la policia entrés al recinte, que era diminut. Els agents van haver de forçar l’entrada i van trobar centenars de persones en un espai diminut. Molts van intentar fugir, però es van detenir 78 persones imposant-los multes de 200 lliures per infringir les normes contra la Covid-19. Londres viu un dels pitjors moments de la pandèmia, amb xifres disparades.

El superintendent en cap, Roy Smith, que va estar al lloc dels fets, ha declarat: “Es tracta d’una violació greu i flagrant de la normativa de salut pública i de la llei en relació amb esdeveniments musicals sense llicència”.

“Els oficials es van veure obligats, una vegada més, a posar en risc la seva pròpia salut per tractar amb un grup nombrós de persones increïblement egoistes que estaven ben atapeïdes en un espai reduït, proporcionant una oportunitat ideal per a la difusió d’aquest virus mortal”, ha afegit Smith.

“Els nostres agents de primera línia continuen vigilant aquesta crisi de salut pública amb compassió i professionalitat, però és del tot inacceptable que hagin de fer front a riscos tan innecessaris per a la seva pròpia salut i per a les seves famílies”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa