Un fort terratrèmol sacseja Haití

El Servei d'Alerta de Tsunamis del Servei Meteorològic ha emès un avís d'ones d'entre un i tres metres d'altura

El Servei Geològic dels Estats Units ha informat aquest dissabte d’un terratrèmol de magnitud preliminar 7,2 a l’oest d’Haití, prop de la costa que ha portat a la declaració d’una alerta per tsunami per a les zones més pròximes a l’epicentre. El terratrèmol ha estat registrat a les 14.29, hora peninsular espanyola, a uns 12 quilòmetres de la localitat de Saint-Louis du Sud, i amb un hipocentre a 10 quilòmetres de profunditat, d’acord amb l’informe de l’USGS. L’institut ha emès una alerta vermella davant la possibilitat que el sisme hagi deixat un gran nombre de víctimes. De moment s’han confirmat cinc morts, segons informacions de premsa.

Minuts després s’ha registrat una rèplica de magnitud 5,2 a 17 quilòmetres de la localitat de Chantal, de nou amb un hipocentre a 10 quilòmetres de profunditat. Segons el portal ‘Gazette Haiti’, el sisme s’ha percebut en la capital, Port-au-Prince, durant diversos segons. La ciutat es troba a uns 130 quilòmetres de l’epicentre del terratrèmol.

Finalment, el Servei d’Alerta de Tsunamis del Servei Meteorològic ha emès un avís d’ones d’entre un i tres metres d’altura per a la regió d’Haití a conseqüència del terratrèmol. Haití, considerat el país més pobre de l’hemisferi occidental, encara viu amb l’impacte del catastròfic terratrèmol de 2010 que va deixar unes 200.000 persones mortes. El país també viu un estat d’agitació política des de l’assassinat al juliol del president Jovenel Moise.

Nou comentari