La UE avisa Veneçuela que la detenció de Guaidó representaria una "escalada de tensions"

La comunitat política creu que la solució a la crisi que afecta el país només pot ser "política, democràtica i pacífica"
Juan Guaidó
Juan Guaidó | Europa Press

La Unió Europea (UE) ha avisat aquest dissabte Veneçuela que "qualsevol mesura que pogués posar en risc la llibertat, la seguretat o la integritat personal" de l'autoproclamat president interí del país, Juan Guaidó, suposaria "una major escalada de tensions i la ferma condemna de la comunitat internacional". En un comunicat, la UE ha assegurat que la solució de la crisi que afecta Veneçuela només pot ser "política, democràtica i pacífica". A part, ha recordat que els membres de l'Assemblea Nacional veneçolana gaudeixen d'immunitat constitucional, que "ha de ser plenament respectada". "Han de poder exercir el seu mandat parlamentari lliure d'intimidació a ells o als seus familiars", ha precisat la UE.

 

A més, la comunitat política ha expressat el seu compromís de seguir "de prop" els esdeveniments en cooperació amb els membres del Grup Internacional de Contacte i els seus socis regionals i internacionals.Comentaris
Kiko
Segons la UE, que a una persona no europea a la que no ha votat ningú la dentenguin, és una escalada de tensions. Destituïr i empresonar el govern legitim de Catalunya, és un afer intern.
ooops!!!
Senyors de la Unió Europea, abans de ficar-vos a casa de ningú, primer escombreu tota la merda que teniu a casa vostra i llavors estareu legitimats per donar consells.
miquel
La UE cada vegada fa més el ridícul i es treu la "careta". Li és més important Veneçuela i en Guaidó, que Espanya, Catalunya i en Puigdemont. Vergonya aliena, d'una UE dirigida per un borratxo i l'extrema dreta.
JFK
Srs. de la Unió Europea, això que exigiu a Veneçuela no ho exigiu als membres de la UE?
Gerard.cat
La UE és un mercat sense escrúpols ple de feixistes. Tota la Comissió hauria de ser destituïda perquè no representen els ciutadans, sinó els interessos del BIS. Primer la independència i segon, sortir d'aquest femer de les estrelletes. O EFTA o qualsevol altra cosa, abans que mantenir relacions amb els feixistes aliats al tirà espanyol. Això de Veneçuela els retrata.
Vilatà
Ens esteu dient que fem efectiva la republica? O potser heu d'ajudar a Venezuela i no endegar aixo de casa? Realment el trio dels princep d'Aturies sou una vergonya. Impresentables
Cartanya
Com ens podem creure la UE?, dons per que els nostres exiliats han estat, alliberats de la Justicia?, Espanyola; pero per res mes, això ens tindria que fer veure que a Espanya nia alguna cosa que fa que no vulguin entrar a fons. Pot ser per la deute que tenen i que no mes saben que podran cobrar si Catalunya continua aportan 16 mil milions anuals!! Ara si algú en pensa un altra dons que la digui per que aquí el que es segur es que per alguna cosa, volen pacificar Veneçuela, pero no Catalunya.
Miki
La UE está ben podrida.
Max
La UE es retrata ben retratada: fa costat al colpista Guaidó i amenaça el govern legítim veneçolà si l'engarjoli. Per contra dona suport al govern franquista espanyol, al cop d'estat del 155 i l'empresonament dels polítics escollits pel poble de Catalunya que van organitzar un referèndum democràtic.
Millo
Serà millo que marxem també de la Unió Europea, es un cau de crapules, quina enveja tinc dels Britanics, aviat seran lliures de la merda de EU.
Ciutadana farta
Si fos aqui el sr guaido estaria detingut, empresonat i a punt de ser jutjat per mil i un delictes, el que em sorpren es que encara estigui lliure alla i campant tant content , com si res , si maduro es tant dolent i dictador , perque no el fa empresonar? I a mi maduro no m,agrada,que consti, pero que la ue digui que si l,empresonen es un escandol , que es l,enpresonament dels nostres liders?perque no diuen el mateix?son ciutadans europeus, i guaido no ho es, no entenc res
Heidi
Estados Unidos ya no es lo que era , los demas tampoco .

envia el comentari