La UE avisa Sèrbia i Kosovo que "l'alternativa al diàleg és molt perillosa"

Sèrbia defensa el seu dret a pressionar perquè els estats "reverteixin" el reconeixement de Kosovo
La primera ministra de Sèrbia Ana Brnabic i la cap de la diplomàcia de la UE Federica Mogherini
La primera ministra de Sèrbia Ana Brnabic i la cap de la diplomàcia de la UE Federica Mogherini | ACN

La Unió Europea ha avisat Sèrbia i Kosovo que “l’alternativa al diàleg és molt perillosa” davant la darrera escalada de tensió entre els dos estats. Després d’una reunió amb la primera ministra sèrbia Ana Brnabic a Brussel·les, la cap de la diplomàcia de la UE Federica Mogherini ha demanat a Belgrad i Pristina que no continuïn amb el “joc” de retrets i reaccions a cada pas que fan. “Això no ha portat cap regió a res positiu”, ha dit Mogherini després d’escoltar la intervenció de la líder sèrbia, que acabava de retreure a Pristina els seus esforços per ser reconeguda internacionalment. Així, Brnabic ha defensat el dret de Sèrbia a pressionar perquè els estats “reverteixin” el reconeixement de Kosovo.

 

D’altra banda, la primera ministra sèrbia també ha acusat Pristina de no haver fet “absolutament res” per posar en pràctica els acords previs entre totes dues per estabilitzar les seves relacions. “Sèrbia ho ha implementat tot”, ha dit Brnabic. Davant d’aquestes paraules, Mogherini ha demanat el torn de paraula per replicar a la líder sèrbia que “totes dues parts” no han implementat parts diferents d’aquests pactes. “Vull deixar clar que el diàleg pertany a les parts, el meu rol només és facilitar-lo”, ha defensat.Comentaris
Si com Espanya i Catalunya
Zero credibilitat
La UE és bona donant lliçons però a ella mateixa no se les aplica.
la ue es una cova de lladres
ultradretana
La bufetada del Regne Unit a la UE ha de ser un exemple per a Catalunya per potenciar l'EFTA. Queda clar que a la llarga serà millor viure sense la antidemocràtica i ultradretana UE.
La UE caurà, com altres imperis ho han fet,quan la ineficiència i la corrupció els han fet ser una càrrega insuportable
Cap dels grans temes vitals peL futur els han pogut resoldre:ni acords mediambientals per frenar el canvi climàtic, ni ha acabat amb les escandaloses diferències de riquesa ni el tema dels refugiats. Únicament té ben resolt el tema comercial, perque al final s'ha posat aquesta macroestructura costosa, que mantenim entre tots, al servei de les grans empreses,les quals provoquen,per cert, la majoria dels problemes grossos que patim. Explotar el 3r món porta aquí els immigrants.

envia el comentari