El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més retorns a Ucraïna que sortides del país per primer cop en la guerra
  • CA

Gir sorpresa a la situació d’Ucraïna. Aquest dilluns Polònia ha confirmat per primer cop des del principi de la invasió russa d’Ucraïna ara fa gairebé dos mesos que hi ha més persones que entren a Ucraïna que refugiats que en marxen. Aquest dissabte va ser el primer dia d’aquest gir en el flux migratori, quan més persones van retornar a Ucraïna que les que van sortir. Polònia ha estat la principal via de sortida des que Vladímir Putin va declarar la guerra a Ucraïna, tot i que darrerament els bombardejos a ciutats frontereres com Lviv han fet reduir aquest flux de refugiats.

Aquest dissabte 19.200 persones van entrar a Polònia fugint d’Ucraïna, mentre que 22.000 van fer el camí contrari. Així ho confirmen fonts locals a la cadena britànica BBC, que asseguren que hi ha un creixent nombre de retorns al país, tot i que moltes de les entrades responen a visites puntuals a familiars.

L’èxode europeu més gran del segle XXI

Segons l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) des del 24 de febrer més de 2,7 milions d’ucraïnesos han fugit a Polònia. Una part d’ells han prosseguit el seu viatge a altres països d’Europa, com és el cas dels refugiats de l’Operació Cigonya, però la majoria estan allotjats a campaments humanitaris a Polònia. El ministeri de l’Interior de Polònia ha concretat que només 60.000 dels refugiats ja han començat a treballar al país.

Així, s’ha produït l’èxode migratori més gran a Europa en aquest segle, amb més de 4,8 milions de refugiats ucraïnesos que han hagut de ser recol·locats a països del bloc comunitari. A Romania hi han arribat 739.000 persones, a Hongria 458.000, a Moldàvia 422.000 i a Eslovàquia 335.000.

També hi ha hagut un èxode cap a Rússia de més de mig milió de persones. Fonts oficials russes que ha recollit l’agència de notícies TASS, però, asseguren que ja són més de 850.000.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 18, 2022 | 13:26
    Pere Llimonera i Citronell abril 18, 2022 | 13:26
    Llegaron a Catalunya algunos y vieron al "Vladimir Vladimirovich Aragonés"; vieron el Panorama con todos los separatas supematas dando la Brasa sin parar, y N0 se lo pensaron 2 veces... ¡"No Fotis", mejor en Ucrania bajo los bombardeos, que aguantar a esta "gente"! ... y muchos se dieron la vuelta... tal como lo oís -y leéis-... ¡La Mej0r de las Suertes para esos y todos los Valientes Ucranianos! ... Слава Україні !, Sláva Ukrayíni !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa