Trump es despenja de la declaració conjunta del G-7

La discussió pels aranzels i una postura proteccionista dels Estats Units marca la trobada de líders mundials al Canadà
Una imatge eloqüent del desacord a la cimera del G-7
Una imatge eloqüent del desacord a la cimera del G-7 | EUROPA PRESS/REUTERS

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha rebutjat la declaració conjunta emesa després de la celebració de la cimera del G-7 a Canadà —unes reunions marcades per la manca de consens en matèria comercial amb el gegant nord-americà— arran del que ha denominat com a “falses declaracions” fetes pel primer ministre canadenc, Justin Trudeau, sobre les conclusions de les reunions.

 

“El primer ministre Justin Trudeau de Canadà ha actuat de forma mansa durant les reunions del G-7 només per poder fer una roda de premsa després que jo no hi fos, on pogués dir que els aranzels d’Estats Units són insultants i que ‘no deixarà que el maneguin’. Deshonest i dèbil. Els nostres aranzels són una resposta als seus impostos del 270% als lactis”, ha piulat el president dels Estats Units.


 

Trump, que la setmana passada va aplicar aranzels a les importacions nord-americanes d’acer i alumini des de Canadà, la UE i Mèxic, ha hagut de deixar de manera anticipada la cimera per poder acudir a la reunió amb el líder nord-coreà Kim Jong Um, a Singapur. No obstant això, abans de deixar Canadà ha advertit amb seguir restringint el comerç amb nacions que sons considera han tractat injustament els Estats Units.

“No es tracta només del G-7, vull dir, tenim Índia, on alguns dels aranzels arriben al 100% y nosaltres no cobrem res”, ha mantingut Trump en una roda de premsa celebrada mentre la resta de participants a la cimera continuaven negociant a La Malbaie, Quebec. “I això s’acabarà. O nosaltres deixarem de comerciar amb ells”, ha advertit.


 

En la declaració conjunta emesa després de la cimera, els líders d’Estats Units, Canadà, Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya i Japó han recalcat la necessitat d’un “comerç just, lliure i mútuament beneficiós” i han destacat la importància de combatre el proteccionisme.

 

“Ens esforçarem per reduir els aranzels, les barreres comercials i els subsidis”, han dit els caps d’Estat en el seu comunicat.

 

Hores més tard, Trump ha rebutjat la declaració —en la qual està inclòs— a través de Twitter, on ha ordenat als representants d’Estats Units a la cimera que retirin el seu compromís al comunicat del G-7.
Comentaris
Iep
Què voleu dir amb “...nacions que sons considera...”
JFK
En la foto, Merkel li deu dir al Trump: ¿De què vas, nano?
Cartanya
Un altre Euroxeptic. A Europa be a la Europa Pepera li creixen els nans !!!
...SIEGFRIED...
...DONALDO...FOLLATE A LOS PUTOS EUROPEDOS...
fart del liberalisme
No al liberalisme. Sí al proteccionisme i a la defensa de les indústries nacionals.

envia el comentari