Trump, castigat amb un ‘impeachment’ històric per incitar l’assalt al Capitol

És el primer president dels EUA que s'ha sotmès a aquest procediment dues vegades

Donald Trump ha estat castigat aquest dimecres per la Cambra de Representants dels EUA amb un impeachment històric acusat d’incitar l’assalt al Capitol que va provocar la mort de cinc persones. La cambra ha fet la votació després de sotmetre la iniciativa a debat a Washington i ha aconseguit els suports suficients per seguir amb el procés, entre els quals 10 republicans.

El primer impeachment al qual se’l va sotmetre va estar motivat per les seves trucades al president ucraïnès Volodymyr Zelensky. En aquesta segona ocasió se l’acusa d’incitar una insurrecció el passat 6 de gener després de fer un discurs abrandat davant dels seus seguidors que després van assaltar el Capitol.

El Senat haurà de fer ara un judici per establir si Trump és culpable i si hauria de ser destituït, fet que faria necessàries dues terceres parts de la majoria. Així mateix, també es pot votar per inhabilitar Trump de manera que no es pugui presentar més a unes eleccions. Això rquereix una majoria simple (50% + 1).

Comentaris

  Gonzalo 14/01/2021 12:28 pm
  Vaya, vaya... Incitación a la sedición.... Me suena de algo... Y a vosotros, laZis?
   A l'aguait 14/01/2021 1:10 pm
   A mi no hem sona res més que un titella anomenat Tejero va entrar a les Cortes espanyoles per intentar implantar lo que voldrien uns quants Gonzalitos
  Bot 14/01/2021 12:03 pm
  Cerqueu "The Rockefeller Playbook" i deixeu-vos de mandangues.
  Lisa 14/01/2021 9:33 am
  Si, i a Caspanya, tancar als demòcrates a la presó o condemnar-los al exili, se'n diu democràcia... però un país de ignorants, pren com a referència aquests personatges sinistres, com Trump, Abascal, Smith, Carrizosa, Arrimadas, Casado, Ayuso...jo no veig gaires diferències, tots són una colla de vividors sonats!
  Apreteu, Apreteu, feu bè d apretar, es democracia 14/01/2021 6:58 am
  La diferencia entre países ... allí a los populismos los saben condenar, en Catalunya que se incite al pueblo se le llama democracia.... en fin ... cosas de la xenofobia populista
  112
  239
  Respon

Nou comentari