Troben mort l’exsecretari de Cristina Fernández de Kirchner

L'han trobat enterrat i el jutge apunta a un mòbil "extorsionador o passional"

L’antic secretari privat de la vicepresidenta Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, Fabián Gutiérrez, ha estat trobat mort després de més de 24 hores de cerca. Hi ha quatre detencions i una confessió.

El cadàver ha estat localitzat durant un registre en un habitatge aquest dissabte a El Calafate, a l província de Santa Cruz. Gutiérrez s’havia presentat com penedit en la causa dels quaderns de la corrupció que afecta la vicepresidenta, informa el diari argentí ‘Clarín’.

Aquest dissabte el jutge Carlos Narvarte ha confirmat la troballa del cos de Fabián Gutiérrez davant la premsa i ha explicat que es trobava “enterrat al fons”, però no emmanillat. S’hi han identificat indicis d’ús de “arma blanca”, i d’un cop al cap. Com a hipòtesi sobre els mòbils de l’homicidi, el jutge ha apuntat a un crim “extorsionador o passional”.

4 DETINGUTS

Hi ha quatre detinguts: dos joves d’entre 18 i 20 anys de cognom Zaeta, fills d’Oscar Zaeta, dedicat al negoci immobiliari. També un jove de cognom Gómez i un altre, Montsó, van quedar sota arrest en el marc de la investigació.

El cos estava enterrat en un pati, “amb un cop en el cap”, i tot indica que l’homicidi s’hauria comès a la casa de Gutiérrez i el seu cos “traslladat en la camioneta blanca que estava al domicili” on va ser trobat.

El cas recorda al del fiscal Alberto Nisman, trobat mort mentre treballava investigant el possible encobriment de l’atemptat contra l’Associació Mutual Israelita l’Argentina (AMIA) a Buenos Aires en 1994.

Nou comentari