El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Troben les restes de 215 nens en un antic internat per a menors indígenes del Canadà
  • CA

Una fossa comuna que conté les restes de 215 nens ha estat trobada al Canadà en una antiga escola residencial creada per assimilar els indígenes, informa la BBC. Els nens eren estudiants de la Kamloops Indian Residential School de la Columbia Britànica que va tancar el 1978. El descobriment va ser anunciat dijous pel cap de la primera nació Tk’emlups te Secwepemc. El primer ministre Justin Trudeau va dir que era un “dolorós recordatori” d’un “capítol vergonyós de la història del nostre país”.

Canadà treballa amb especialistes en museus i l’oficina del forense per establir les causes i els temps de les morts, que actualment no es coneixen. Rosanne Casimir, la cap de la comunitat de la ciutat de Kamloops, a la Columbia Britànica, va dir que la troballa preliminar representava una pèrdua impensable que mai no va ser documentada pels administradors de l’escola.

Les escoles residencials del Canadà eren internats obligatoris dirigits pel govern i les autoritats religioses durant els segles XIX i XX amb l’objectiu d’assimilar per força els joves indígenes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa