El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys vuit morts en un tiroteig en una universitat russa
  • CA

Almenys vuit persones han mort aquest dilluns en un tiroteig a la Universitat de Perm, a Rússia. Unes 20 persones han resultat ferides en aquest atac que ha tingut lloc prop de les muntanyes dels Urals, segons ha confirmat el Comitè d’Investigació de Rússia. La portaveu d’aquest organisme, Svetlana Petrenko, ha explicat que el balanç de morts no és definitiu. Ha assenyalat que el sospitós, que ja ha estat detingut, és un estudiant d’aquesta universitat.

L’atacant ha estat ferit per la policia quan se l’ha detingut, segons ha confirmat el Ministeri de l’Interior. El canal de Telegram Baza, que és proper a la policia russa, assegura que l’atacant ha estat identificat, i afirmen que es diu Timur Bekmansurov, segons The Moscow Times. Però a hores d’ara encara no hi ha confirmació oficial.

El Ministeri de Sanitat de Rússia també ha explicat que més de deu persones han estat ferides de bala o bé per haver saltat des de les finestres per fugir de l’atacant. D’aquestes persones, set es troben hospitalitzades, i una es troba en estat greu. Els serveis d’emergències han elevat fins a 19 la xifra de ferits. Uns instants abans, la Universitat de Perm havia informat que cap a les 11h un desconegut havia disparat amb una arma d’aire comprimit a l’interior de la universitat.

Per Twitter han començat a circular algunes imatges impactants. El diari The Moscow Times ha publicat un vídeo en el qual es veuen estudiants de la Universitat de Perm saltant de les finestres per evitar l’atacant i poder-se salvar. Salten d’una distància força considerable, suficient com perquè una mala caiguda pugui ferir de gravetat algú d’aquests joves. En algun dels vídeos que s’han compartit a les xarxes socials, s’observa com algunes persones cauen malament, i s’evidencia que s’han fet mal en alguna part del seu cos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 20, 2021 | 15:34
    ciutadà setembre 20, 2021 | 15:34
    Caram! Els russos en van aprenent dels americans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa