El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos morts en un tiroteig a Moscou per una disputa sobre la mascareta
  • CA

Almenys dues persones han mort i tres més han resultat ferides aquest dimarts en un tiroteig a Moscou, suposadament a mans d’un home a qui prèviament li havien instat a cobrir-se la cara amb una mascareta, segons han informat les autoritats. L’alcalde de Moscou, Sergei Sobianin, ha lamentat la “tragèdia”, ocorreguda en un edifici de l’administració pública. “L’assassí ja ha estat detingut”, ha confirmat a la xarxa social VK, segons informa l’agència Europa Press.

Un portaveu dels serveis de seguretat ha explicat a l’agència de notícies TASS que l’agressor va obrir foc després que li demanessin que es posés la màscara, si bé ja s’ha obert una investigació penal per aclarir els fets i depurar responsabilitats. Aquest dimarts no és el primer incident del que es té constància a Rússia per disputes relatives a les mesures per combatre la pandèmia de Covid-19. El novembre del 2020, una persona que es negava a cobrir-se la cara va apunyalar-ne una altra en un autobús, informa l’agència DPA.

Als EUA també s’han registrat en el passat incidents semblants. El juny del 2021 una persona va morir i dues més van resultar ferides en un tiroteig després d’una discussió per l’ús de mascareta en una botiga de l’estat nord-americà de Geòrgia. El succés va tenir lloc al comtat de Dekalb, en una botiga de queviures, quan un jove de 30 anys va entrar a l’establiment i suposadament va tenir una discussió amb el caixer sobre l’ús de la mascareta a l’interior, segons va informar l’Oficina del Xèrif del Comtat, d’acord amb ‘ABC News’.

Al setembre d’aquest mateix any va morir el caixer d’una estació de gasolina a Alemanya, assassinat a trets a la localitat d’Idar-Oberstein (regió de Rheinland-Pfalz, al sud-oest del país), després d’una disputa per l’ús de la mascareta. L’autor dels fets està relacionat amb les teories de conspiració sobre la pandèmia del coronavirus, segons va informar la BBC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa