Els talibans confirmen que la música estarà prohibida sota el seu règim

Un dels portaveus dels talibans ha assegurat que intentaran "convèncer" a la gent en lloc d'obligar-los, però recorda que "en l'islam, la música està prohibida"

La música en públic estarà prohibida a l’Afganistan sota el govern dels talibans, segons ha confirmat un dels portaveus del grup insurgent, Zabihulá Muyahid, durant una entrevista amb ‘The New York Times’.

En l’entrevista, la primera que els insurgents ofereixen a un mitjà occidental després si s’aconseguís amb el poder al país, Muyahid ha assegurat que intentaran “convèncer” a la gent en lloc d’obligar-los, però recorda que “en l’islam, la música està prohibida“. En compareixences davant els mitjans internacionals des que van arribar al poder, els talibans han assegurat que seran més moderats que fa 20 anys, quan governaven el país sota una interpretació estricta de la llei islàmica.

Així i tot, molts temen una volta a les restriccions, que impedien a les dones treballar o sortir soles de casa, per exemple, i prohibien també qualsevol classe de música no religiosa. Durant l’entrevista, Muyahid ha declarat que els traductors i intèrprets locals que hagin treballat per a l’Exèrcit estatunidenc estaran segurs a l’Afganistan, i ha retret als països occidentals que tractin de treure a treballadors qualificats del país, com a doctors o professors.

També ha promès que les dones podran sortir soles de casa per a “anar a escola, a la universitat o a l’hospital”, i que la necessitat d’anar acompanyades d’un home només s’aplicarà a viatges de més de tres dies. No obstant això, en una roda de premsa dimarts passat, Muyahid va demanar a les dones afganeses que haguessin d’anar al treball que es quedessin a casa de moment, ja que no podia garantir la seva seguretat en presència dels combatents talibans.

Bones relacions

El portaveu dels talibans ha assegurat que esperen tenir bones relacions diplomàtiques amb la comunitat internacional una vegada estableixin el seu govern al país, secundant-se en àrees com la lluita contra el terrorisme o la migració. Mentrestant, cada vegada més nacions occidentals anuncien el final de les evacuacions de ciutadans i personal afganès des de l’aeroport de la capital, Kabul, a mesura que creix la por a un possible atac terrorista en la zona.

Bèlgica i Països Baixos han anunciat que aquest dijous sortiran els seus últims vols des de Kabul, i tant Alemanya com França posaran fi a les evacuacions el divendres. Tots depenen de la protecció de l’Exèrcit dels Estats Units per a assegurar l’aeroport. Està previst que els militars del país nord-americà abandonin el país abans del 31 d’agost.

La decisió dels estatunidencs de retirar als seus militars després de 20 anys a l’Afganistan va propiciar la caiguda del Govern afganès i la presa del poder per part dels talibans, que a penes van trobar resistència a la seva entrada a la capital a mitjan setmana passada.

Comentaris

  X2 26/08/2021 4:06 pm
  Aquests malalts psiquiàtrics no poden estar "sueltos"
  RAMON A 26/08/2021 4:59 pm
  El que provoca la supersticio
  Vendetta 26/08/2021 4:59 pm
  Y el llenguatge inclusiu tb? Y el dia del orgull? Rapid yeyaramada la fallaras y la cristina alm eida suposo ke ja viatgen cap a kabul a possar ordre falten uns tallers de deconstruccio masculina trovo ke el islam es molt igualitari no? Com defensa la de erc
  L'OBSERVADOR ASTORAT 26/08/2021 5:42 pm
  Con la música a otra parte !
  Tano 26/08/2021 5:43 pm
  Quina xusma impera en el segle XXI. Es per cagar-si
  fat boy 26/08/2021 6:53 pm
  Mira tu, com el Valtonyc i el Hasel. O com fa l'Elena amb el bomber.
  Tal com raja 26/08/2021 7:37 pm
  Quina merda de religió!

Nou comentari