El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els talibans enforteixen les relacions amb la Xina
  • CA

Els talibans han reiterat el seu interès per mantenir “relacions encara més fortes” amb la Xina, un país al qual consideren “molt important” de cara a la consolidació del futur règim afganès, encara per definir. “La Xina és un país molt important i fort de la regió i ja hem tingut relacions molt positives i bones en el passat”, ha explicat un dels principals portaveus talibans, Zabihulá Mujahid, en declaracions a la cadena xinesa CGTN.

Ara, els insurgents volen “millorar el nivell de confiança mútua”, una cosa a la qual també sembla disposat Pequín, un dels pocs governs que va decidir mantenir oberta la seva Ambaixada a Kabul després que els talibans es fessin amb el control de la capital afganesa el 15 d’agost. Els talibans veuen en la veïna xinesa un factor clau en l’àmbit econòmic. “Volem que exportin al nostre país i ens ajudin en matèria de desenvolupament”, ha dit Mujahid.

El govern xinès, entretant, no oculta la seva voluntat de mantenir contactes amb les noves autoritats, apel·lant entre altres qüestions als llaços històrics entre les dues nacions. El portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Wang *Wenbin, ha subratllat aquest dimecres en roda de premsa que són “dos països amics”. La bona voluntat xinesa també inclou al·lusions al respecte a la independència de l’Afganistan i a la seva sobirania territorial, en aparent contraposició amb les tesis occidentals i, en particular, amb els criteris que van portar a la invasió de 2001 i a una guerra que s’ha prolongat durant dues dècades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa