El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Surten en llibertat tres homes després de passar 24 anys a presó per error
  • CA

Un tribunal de l’Estat de Nova York ha ordenat la posada en llibertat de tres homes que han passat 24 anys a la presó per un assassinat que segons l’última sentència en realitat no van cometre. El jutge Joseph A. Zayas ha retret a la Fiscalia per ocultar proves des de 1996 que haguessin qüestionat la condemna imposada a George Bell, de 44 anys; Gary Johnson, de 46, i Rohan Bolt, de 59, per l’assassinat d’un policia fora de servei, Charles Davis, i Ira ‘Mike’ Epstein.

“La Fiscalia va ocultar intencionadament a la defensa informació creïble que apunta que els responsables de l’crim van ser altres. Aquesta informació exculpatòria estava en possessió de la Fiscalia i fins i tot va ser documentada i investigada pel fiscal en cap durant el judici del senyor Bell“, ha apuntat el jutge. Pel jutge, la Fiscalia “ha abdicat totalment de la seva funció de buscar la veritat en aquests casos”.

Fins a cinc testimonis van donar versions que contradeien directament les confessions dels imputats i la defensa va argumentar llavors aportant proves que les confessions van ser obtingudes sota coacció. Els tres condemnats han estat posats en llibertat aquest divendres i al juny es celebrarà una vista que podria confirmar finalment la seva innocència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa