El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ministre de Salut britànic dimiteix per haver posat les banyes a la dona saltant-se les mesures Covid
  • CA

El ministre de Salut britànic, Matt Hancock, ha dimitit despr-és d’haver incomplert les restriccions contra la Covid-19 durant una relació extramatrimonial amb una ajudant, fet que a aixecat polèmica al Regne Unit. El diputat Dunca Baker havia demanat aquest matí la dimissió esgrimint que el comportament de Hancock dista del que s’espera de “la moral i l’ètica” d’un ministre.

“Matt Hancock s’ha quedat curt en molts aspectes. Sóc un diputat que porta casat 12 anys amb una dona meravellosa i amb fills, i els estàndards i la integritat m’importen”, ha explicat en declaracions recollides per ‘The Guardian’. “No aprovo de cap manera aquest comportament”, ha afegit, “i crec que així l’hi he transmès a el Govern, en els termes més contundents possibles”.

Hancock s’ha disculpat aquest divendres per “violar les normes de distanciament físic” en el marc de la pandèmia de COVID-19 amb el seu ajudant, Gina Coladangelo, però ha descartat dimitir.

En un comunicat remès al diari sensacionalista ‘The Sun’ –que ha publicat les fotografies–, ha admès haver violat “les pautes de distanciament social en aquestes circumstàncies”, una al·lusió al petó publicat pel diari, que va passar quan les restriccions imposades pel govern del Regne Unit per la pandèmia establien que persones pertanyents a dos nuclis familiars diferents havien de romandre separats i evitar abraçar-se.

“He decebut a persones i ho sento molt”, ha afegit el ministre britànic, que està casat, en el comunicat, recollit per la premsa. No obstant, ha descartat dimitir, al·legant que continua “centrat” ​​en treballar per a “treure” al Regne Unit de la pandèmia de COVID-19. Hancock ha conclòs demanant “privacitat” per a la seva família “en aquest assumpte personal”, cosa per la qual estaria “agraït”.

Per la seva banda, el primer ministre, Boris Johnson, ha acceptat les disculpes de Hancock i ha assenyalat que té “plena confiança” en ell. Un portaveu de Downing Street, citat pel diari ‘The Guardian’, ha assenyalat que el Govern “considera que l’assumpte està tancat” i ha remès a la premsa a l’comunicat de titular de la cartera de Salut, especificant que “realment no té res més a afegir “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa