El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
S’escapen d’una estació d’esquí suïssa 200 turistes britànics forçats a fer quarantena
  • CA

Centenars de turistes britànics s’han escapat d’una estació d’esquí suïssa on els havien forçat a romandre fer una quarantena a causa dels temors de propagació de la nova variant del coronavirus identificada al Regne Unit. Segons informa Sky News, els turistes s’han escapolit de nit. Es tractaria d’uns 200 de turistes d’un total de 420 que estaven aïllats a la localitat de Verbier sense poder anar a les pistes.

La quarantena l’havien de fer després que les autoritats suïsses establissin que qualsevol persona que hagués arribat des del 14 de desembre al país des del Regne Unit havia de romandre en quarantena durant 10 dies.

Suïssa va anunciar el 20 de desembre la prohibició d’entrada a tots els viatgers del Regne Unit i va suspendre tot els vols entre el Regne Unit i Suïssa, després que es detectés la nova variant del coronaviurs al sud-est d’Anglaterra.

El 23 de desembre el govern suïs va establir una exempció que permetia fer vols des de la nit de Nadal cap a i des del Regne Unit perquè els residents del Regne Unit i Suïssa poguessin tornar durant el període festiu.

S’han detectat dos casos de la nova variant a Suïssa i un a la veïna Liechtenstein, segons va dir diumenge el ministeri suís de salut.

També s’han descobert dos casos de Covid-19 de la nova variant vinculada a Sud-àfrica. Es creu que ambdues variants són molt més transmissibles que l’original.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa