Sánchez promet treballar amb Biden “pel triomf de la democràcia sobre els extremismes”

González Laya responsabilitza Trump de l'assalt al Capitoli

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat aquest dijous via Twitter que el Congrés dels Estats Units hagi confirmat la victòria de Joe Biden a les eleccions nord-americanes “després d’una jornada tràgica“. Segons Sánchez, l’atac al Capitoli “només ha aconseguit reforçar els principis que compartim“, i ara “Espanya treballarà amb Estats Units per a un món més just i el triomf de la democràcia sobre els extremismes”.

La seva ministra d’Exteriors, Arancha Gozález Laya, ha assenyalat directament a Donald Trump com a responsable de l’assalt al Capitoli. En una entrevista a Onda Cero, ha rebutjat qualsevol comparació dels fets dels Estats Units amb altres que han tingut lloc a l’Estat, i ha condemnat “el pas de la polarització política a l’assalt a la democràcia” que ha promogut el president nord-americà. “L’assalt té molt a veure amb qui elegeix els designis d’un país i anima a desconèixer el resultat electoral“, ha dit.

Moncloa rebutja els paral·lelismes amb l’assalt al Capitoli

Per altra banda, la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha rebutjat aquest dijous que es pugui fer cap paral·lelisme entre l’assalt al Capitoli per part dels seguidors de Donald Trump amb manifestacions que han tingut lloc a l’Estat. Preguntada per si les imatges li recorden al ‘rodeja el Congrés del 15-M a una entrevista a la COPE, Calviño ha afirmat que l’única vegada que ha vist fets equiparables va ser el cop d’Estat del 23-F “i cal no fer comparacions que no es corresponen” amb el que ha passat. En canvi, Calviño sí que veu elements comuns amb algun “discurs de l’odi” que prova de “qüestionar el govern legítim” a l’Estat. “Són perills que no són exclusius dels EUA i sempre hem d’estar previnguts i actuar amb determinació” ha dit.

Nou comentari