Rússia prohibeix l’entrada al president de l’Eurocambra

La UE considera "inacceptable" la decisió i avança que podria prendre "mesures apropiades en resposta"

Rússia ha decidit prohibir l’entrada al president del Parlament Europeu, David Sassoli, la vicepresidenta de la Comissió, Vera Jourová, i sis alts càrrecs més d’estats membres de la Unió Europea. En un comunicat conjunt, els presidents de les tres institucions de la UE –Consell, Parlament i Comissió-, han condemnat la decisió, que consideren “inacceptable” i “mancada totalment de justificació legal i de base”. Segons Sassoli, Ursula von der Leyen i Charles Michel, el veto “ataca directament la Unió Europea, no només els individus afectats”. La UE es reserva el dret, diuen “a prendre les mesures apropiades en resposta a la decisió de les autoritats russes”. Sassoli, Von der Leyen i Michel asseguren que el veto rus és una “prova clara de com Rússia ha escollit la confrontació amb la Unió Europea en comptes d’acceptar redreçar la trajectòria negativa de les relacions bilaterals”.

Rússia ha pres la decisió de vetar l’entrada a vuit ciutadans europeus després de les sancions de la Unió Europea contra funcionaris russos.

En una piulada, Sassoli va ironitzar sobre la decisió. “Aparentment no sóc benvingut a Rússia. Ja ho sospitava”, va dir. L’italià també va assenyalar que el veto no impedirà al Parlament Europeu continuar “defensant els drets humans, la llibertat i la democràcia”. “Les amenaces no ens silenciaran. Com va escriure Tolstoi, no hi ha grandesa on no hi ha veritat”, va afegir.

Nou comentari