Rússia augmenta la tensió amb l'OTAN

L'exèrcit rus incrementa la seva presència militar a Kaliningrad
Míssil de l'exèrcit rus
Míssil de l'exèrcit rus | Europa Press

Rússia ha desplegat missils amb capacitat nuclear a la regió de Kaliningrad (territori rus aïllat), segons ha informat aquest dilluns el president de la Comissió de Defensa, Vladimir Shamanov, citat per l'agència de notícies russa Ria Novosti. Són missils Iskander, amb 500 km d'abast i poden transportar tant armes convencionals com nuclears.

 

Estats Units considera que el desplegament d'aquest nou sistema de missils a Kaliningrad és un factor que desestabilitza, encara més, la regió, degut a l'augment de la presència militar russa. Kaliningrad està envoltat de països membres de l'OTAN, la qual ja va aprovar el juliol de 2016 un increment sense precedents de la seva activitat militar precisament a l'est d'Europa, amb el desplegament d'elements d'escuts antimíssils d'Estats Units. 


Kaliningrad és un territori que va passar a formar part de Rússia després de la Segona Guerra Mundial. Està situat entre Lituània i Polònia i va necessitar d'un acord entre Brusel·les i Moscú per tal de facilitar el transport de mercaderies i persones, ja que està totalment aïllat de la resta de Rússia. 
Comentaris
Dani
Putin ajuda a Catalunya ja !
Rossinyol del Conflent
I que volen els Estats Units i la UE, si han militaritzat fins les dents els països bàltics i Polònia?. Us sona la presència militar espanyola a Letònia? Doncs això. Rússia prou que ha de defensar-se, no?
Andreu
Hola, Seria bó posar les coses en context i explicar l'història dels darrers anys (com per exemple el desplegament de les tropes d'actuació en 48h de l'Imperi al llarg dels països bàltics).... Això del còpia i pega de notícies fetes per l'imperi ja fa un cert temps que no cola..... Salut
Baldiri
Totalment d'acord amb els missatges anteriors que demanen més elaboració de les notícies. Sense ser cap expert, el primer que m'ha vingut al cap és el desplegament militar que va fer el reinonde espuña el 2016. No hi té res a veure?
Josep el rebel
Sempre és Rússia la culpable, com ho és Maduro, a nivell mundial. A nivell ibèric, els independentistes catalans qui augmenten la tensió. No és al revés.
Carles Viñals Casado
I no serà l'OTAN qui augmenta la tensió amb Rússia? Sería la primera vegada? No ha estat l'imperialisme capitalista el desfermador de totes les guerres des de Napoleó, amb el militarisme com a instrument i, darrerament, el creador -i mantenidor- del feixisme com a ideología i força de xoc? Cal recordar quí finançà generosament l'ascens de Hitler, amén de Mussolini, Franco, Trujillo, Somoza, Pinochet i un llarg etcétera? Com els és de rendible el foment de la ignorància i la desmemòria !
qualsevol
És la banda terrorista OTAN la que s'acosta a Rússia.
xup
no us amoineu! recordeu los 300, dons alla i ha un continegent de les Egpañas, que ells sols farant front al exercit bolchevique

envia el comentari