Robert Mugabe dimiteix com a president de Zimbabue

L'exlíder africà ha acceptat marxar després de dies de pressions
Robert Mugabe
Robert Mugabe | VIQUIPÈDIA

Robert Mugabe ha anunciat la seva dimssió amb efectes immediats com a president del Zimbabue. L'anunci ha arribat per sorpresa en el mateix moment en què diputats al parlament del país sotmetien a debat una moció de censura contra el líder de 93 anys. Prèviament Mugabe s'havia negat a renunciar, tot i que els militars van prendre el control deo país dies enrere. Mugabe ha estat al poder 37 anys al poder, des de la independència del 1980.

 

La moció parlamentaria que s’estava discutint era el darrer moviment per posar fi a l’era de Mugabe després de la intervenció militar del passat 14 de novembre. Aquell dia se’l va posar sota arrest domiciliari i es va desencadenar una greu crisi política al país.


 

Entre els càrrecs presentats s’inclou el d’haver permès “usurpar el poder constitucional” a la seva esposa, la controvertida Grace Mugabe.

 

Un dels més destacats dirigents del partit de Mugabe, Paul Nagawana, tot i no tenir “cap dret a ocupar-se del govern”, la primer dama “està insultant als empleats públics i al vicepresident en els mítings” del partit.
Comentaris
Última noticia
Ha fichado por el PP.

envia el comentari