Acord a Europa per prorrogar el roaming gratis fins al 2032

El Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea, on seuen els estats membre, han arribat a un acord aquest dijous prorrogar el roaming gratis fins al 2032 La legislació actual expira el juny del 2022 i la nova regulació prolongarà les regles per deu anys més. La normativa revisada ajusta els preus màxims a l’engròs per “garantir que la prestació de serveis d’itinerància al detall a preus nacionals sigui sostenible per als operadors de tota la UE”. L’acord provisional s’ha d’aprovar formalment a l’Eurocambra i al Consell de la UE perquè entri en vigor, informa l’agència ACN.

Brussel·les havia demanat el febrer passat prorrogar el roaming gratis fins al 2032 per poder seguir connectats en territori europeu. La legislació actual expira el 2022 i la nova regulació prolongarà les regles per deu anys més. La vicepresidenta executiva d”Europa apta per l’era digital’, Margrethe Vestager, va ir a la Comissió Europea que “les noves normes mantindran el roaming sense càrregues extres i serà encara millor”.

La nova directiva garantirà millors serveis d’itinerància de dades pels viatgers, per exemple, quan siguin a l’estranger podran tenir la mateixa qualitat i velocitat de connexió que quan estiguin a casa.Les noves regles permetran un accés eficient als serveis d’emergència i garantirà que els beneficis que obtindran els consumidors siguin sostenibles pels operadors. També assegurarà la conscienciació dels consumidors sobre les possibles tarifes per l’ús de serveis de valor afegit en la itinerància.

El roaming o itinerància és el servei que permet utilitzar el mòbil quan es viatja temporalment fora del país on es viu habitualment o on algú hi té vincles estables (per exemple, per treballar o estudiar). Així doncs, perquè es consideri que una persona està en itinerància, hs de passar més temps o utilitzar més el seu telèfon mòbil en aquest país que a l’estranger i així li cobraran les tarifes nacionals a les trucades, els missatges i la utilització de dades en la UE. Això és el que es considera una “utilització raonable dels serveis de roaming”.

Nou comentari