Riad condemna a penes de presó vuit persones per l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi

Les sentències són definitives i ja no es pot apel·lar

Un tribunal de l’Aràbia Saudita ha condemnat aquest dilluns a penes de presó vuit persones pel seu paper en l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi el 2018 a l’interior del consolat saudita d’Istanbul, i ha descartat així la pena de mort que es va dictar contra cinc d’elles al desembre.

La Fiscalia saudita ha detallat que aquestes cinc persones han estat condemnades a 20 anys de presó, i que tres més han rebut penes d’entre set i deu anys, segons l’agència estatal saudita de notícies SPA.

Així mateix, ha destacat que les sentències són definitives i que ja no es pot apel·lar, tot i que no s’han facilitat detalls sobre la identitat dels condemnats d’un cas que va provocar crítiques internacionals contra el príncep hereu, Mohamed bin Salman, pel seu presumpte paper en l’assassinat.

Khashoggi, un periodista crític amb la casa reial saudita i que treballava en el ‘Washington Post’, va desaparèixer el 2 d’octubre del 2018 després d’entrar al consolat saudita d’Istanbul per gestionar uns documents per poder-se casar amb la seva parella.

Allà va ser assassinat i esquarterat, i el seu cos va ser escampat fora de l’edifici, segons la versió oficial que van oferir les autoritats saudites, després de l’escàndol internacional al voltant de la seva desaparició i mort. Ara com ara no s’han trobat les seves restes.

Nou comentari