La reunió UE-Turquia acaba sense acord sobre els refugiats

La reunió entre la Unió Europea i Turquia ha acabat sense acord sobre els refugiats, però Brussel·les creu que és “un bon punt de partida”. “Anem en la bona direcció però hi ha feina per fer”, ha assegurat el president del Consell Europeu, Charles Michel, després de la trobada amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, a la capital europea. De moment, Ankara i Brussel·les s’han compromès a revisar l’acord migratori del 2016 i examinar com “implementar les parts que falten”. L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell i el ministre d’exteriors turc, Mevlüt Çavu?o?lu, s’encarregaran d’avançar en aquesta anàlisi els pròxims dies de cara a una nova trobada entre els líders de la UE i Erdogan.

Fa una setmana Ankara va anunciar que deixaria de fer de mur de contenció de refugiats i migrants, tal com va pactar amb la UE el 2016. L’arribada de milers de persones a Grècia ha obert unes noves discussions entre Erdogan i el bloc europeu sobre els seus acords migratoris.

Michel no ha confirmat que Erdogan s’hagi compromès a contenir l’arribada de refugiats a la frontera grega, una de les precondicions que ha exigit el bloc europeu per discutir noves ajudes a Ankara.

“Ens hem compromès a avançar sempre que sigui recíproc”, s’ha limitat a dir la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, que també ha participat en la reunió.

Nou comentari