Repressió i pandèmia aconsegueixen que la principal entitat dissident de Hong Kong plegui

El seu últim coordinador està a la presó i no ha sorgit ningú que el vulgui substituir

Un dels grups d’activistes més destacats de Hong Kong, el Front Civil de Drets Humans, ha anunciat aquest diumenge la seva dissolució a causa de que cap membre ha acceptat el càrrec de secretari. “Originalment, el grup esperava continuar enfrontant desafiaments, però, com el coordinador Figo Chan és a la presó i sense cap membre en el càrrec de secretari, hem decidit dissoldre’ns a contracor”, ha explicat en un comunicat recollit pel portal de notícies Hong Kong Free Press.

“En el transcurs de més d’un any, el Govern ha usat contínuament la pandèmia com una raó per rebutjar les sol·licituds de protesta i cada membre de el grup està oprimit”, ha denunciat. El Front Civil de Drets Humans, format el 2002, és un dels principals organitzadors de les manifestacions que pressionen el Govern de Hong Kong com les ocorregudes a l’estiu de 2019 en contra d’una llei d’extradició a la Xina que, segons els crítics, atemptava contra la independència judicial del territori. Des d’abril, està sent investigat per la Policia per les seves formes de finançament i per una declaració presentada davant l’ONU, segons recull ‘South China Morning Post’.

Comentaris

  RAMON A 15/08/2021 11:35 am
  La tirania perfecta
  X2 15/08/2021 12:40 pm
  Prou abusos dels governs a la llibertat
  manel 16/08/2021 12:21 am
  Qauant veig aquest mercenaris amb disfressa de robocop, penso, que trsiste ha de se la seva vida, igual que els Brimo d'aqui, haver de viure en l'anonimat tota la vida, els teus fills que a la escola no poden dir qui es el seu pare, quin tipus de dona es casa amb uns personatges com aquest?, en fi, fan mes llastima que un refugiat.

Nou comentari