El Regne Unit replica l’experiència catalana amb els festivals i no li surt bé

Els assistents al festival Boardmasters havien d'estar vacunats, tenir un test d'antígens negatiu o provar la immunitat natural

L’experiència catalana de permetre festivals prenent mesures contra la Covid-19 —i que va acabar provocant 2.000 contagis— ha estat replicada al Regne Unit. Un festival massiu, celebrat de l’11 al 15 d’agost amb totes les entrades venudes, es va organitzar prenent les mesures que haurien d’haver bloquejat la transmissió del virus, però sembla que no hauria aconseguit aturar contagis. Les autoritats sanitàries birtàniques investiguen ara els 5.000 casos de Covid-19 que han sorgit relacionats amb el festival de surf i música Boardmasters celebrat al poble de Newqay del comtat de Cornualles, al sud-oest d’Anglaterra. Hi van actuar Foals, Gorrilazz i Jorja Smith. Segons informa SkyNews, les autoritats han trobat 800 casos lligats al festival de persones que viuen al comtat, mentre que la resta estan repartits per tot el país.

Segons la web del festival Boardmasters, als participants de més d’11 anys se’ls demanava que demostressin el seu status respecte la Covid-19 a través de l’aplicació del National Health System britànic (NHS) abans d’entrar al festival. Per poder accedir al festival calia demostrar que es tenia la pauta de la vacuna completa, amb la segona dosi administrada quinze dies abans del festival; un test d’antígens fet com a màxim 24 hores abans d’arribar a les portes del festival, o immunitat natural després d’una PCR positiva presa almenys deu dies abans. Les persones que a més d’anar al festival s’allotjaven en a la zona de càmping havien de fer un segon test d’antígens durant el festival (el 13 d’agost) i registrar els resultats en l’aplicació del NHS. La mascareta es recomanava, però no era d’ús obligatori.

Per les activitats relacionades amb el festival hi van passar unes 76.000 persones. Un portaveu del festival ha dit a SkyNews que cap esdeveniment està preparat per eliminar totalment el risc de contagi, però apunta que a través del seu sistema de control van detectar 450 persones que haguessin pogut contagiar-se i per tant no se’ls va permetre l’entrada.

Nou comentari