El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Regne Unit relaxarà les restriccions d’entrada al país al febrer
  • CA

El Regne Unit permetrà l’entrada als viatgers amb la pauta completa de vacunació sense cap prova addicional a partir del febrer. El govern de Boris Johnson es prepara per aixecar totes les restriccions que aplica des del desembre per intentar aturar l’expansió de la variant Òmicron. Segons informa The Times, l’anunci arribarà de manera oficial el 26 de gener, i suposarà un gran impuls al sector turístic, profundament afectat per les dures restriccions del país.

El govern de Johnson preveu relaxar les mesures de seguretat quan el país encara registra més de 80.000 contagis diaris. El divendres passat el Regne Unit va baixar dels 100.000 casos per primera vegada des del 21 de desembre. La tendència decreixent dels contagis és el que ha portat el govern del Regne Unit a prendre aquesta decisió després de setmanes d’unes xifres de positius insòlites.

Amb les restriccions actuals, abans d’entrar a Anglaterra s’ha d’haver reservat una cita a un laboratori britànic per fer-se un test Covid després de l’arribada al Regne Unit. A més, s’ha de completar en les 48h prèvies a l’arribada al país un formulari per localitzar els passatgers un cop al Regne Unit. No servirà una prova d’immunitat natural enlloc del certificat Covid o el test negatiu.

Encara que el passatger estigui menys de dos dies al país ha de realitzar-se un test Covid -pot ser una PCR o un test d’antígens-. El test que s’ha de fer un cop al país no es pot realitzar més enllà de les primeres 48h a Anglaterra. En cas que el test sigui positiu el passatger té l’obligació d’aïllar-se. Si el positiu ha arribat amb un test d’antígens, s’haurà de fer una PCR.

El 83% de la població britànica té la pauta completa de vacunació, i fins al 63% ja han rebut la tercera dosi, que confereix una protecció del 88% contra les hospitalitzacions per Òmicron. El govern de Johnson s’ha aferrat a la vacunació per intentar sortir de la pandèmia, el que els va funcionar bé fins a l’aparició d’Òmicron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa