El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Regne Unit anuncia sancions per violacions dels Drets Humans
  • CA

El ministre d’Afers exteriors britànic, Dominic Raab, ha anunciat aquest dilluns la llista de sancions del Regne Unit a responsables de violacions dels Drets Humans, que inclou individus de l’Aràbia Saudita, Corea del Nord, Rússia o Birmània. Les persones incloses en aquesta llista seran sancionades amb bloqueig de comptes bancaris i prohibicions de viatge, en la qual suposa la primera ocasió en la qual el Regne Unit penalitza a sospitosos de crims contra els Drets Humans. “Aquest Govern vol que el Regne Unit sigui una força del bé encara major en aquest món. Els responsables dels pitjors abusos contra els Drets Humans hauran de rendir comptes”, ha afirmat Raab davant el Parlament, segons recull el diari britànic ‘The Guardian’.

Aquestes sancions s’imposaran a qui atempti contra el dret a la vida, contra la llibertat mitjançant tortures o esclavitud, però no solament a els qui perpetrin aquests crims, sinó també a els qui es beneficiïn d’ells, ha indicat Raab. En particular Raab ha esmentat als implicats en els assassinats de l’advocat rus Sergei Magnitski, el periodista saudita Yamal Jashogi, en els atacs contra els rohingyas a Birmània o en el treball forçat a Corea del Nord. Entre els noms assenyalats destaca el de Saud al Qahtani, un estret col·laborador del príncep hereu saudita Mohamed bin Salmán, implicat en l’assassinat de Yamal Jashogi, un periodista crític amb la casa real saudita i que treballava per ‘The Washington Post’, el qual va desaparèixer el 2 d’octubre de 2018 després d’entrar en el consolat saudita a Istanbul per gestionar uns documents. “Els qui tinguin sang a les seves mans no podran passejar-se lliurement per aquest país, comprar immobles a King’s Road, fer les seves compres nadalenques en Knightsbridge ni ficar diners bruts als bancs britànics”, ha assegurat Raab. Les sancions s’emparen en la Llei de Sancions de 2018 que instaura un règim de sancions propi després de dècades de sintonia amb la Unió Europea.

L’oposició ha saludat la proposta a través d’un integrant de la comissió d’Afers exteriors del Parlament, Chris Bryant, encara que ha retret els retards en la seva tramitació per part dels successius governs conservadors. El mecanisme de moment exclou els casos de corrupció, encara que els seus impulsors defensen que és un primer pas que permet posteriors ampliacions. En qualsevol cas assenyalen que cerca no ser un càstig en si mateix, sinó “animar al fet que millori el comportament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa