Què sabem del suposat "cop d'estat" contra Mugabe a Zimbabwe

Els militars prenen el control del a capital i asseguren que el president i la seva família estan bé
Robert Mugabe
Robert Mugabe | VIQUIPÈDIA

Els soldats s'han apoderat de la seu de la televisió nacional de Zimbabwe i s'han escoltat fortes explosions i trets durant una nit de tensió a la capital, Harare, ha informat la BBC.

 

Un general de l’exèrcit va aparèixer a la televisió per insistir que no s'havia produït un cop militar i que el president i la seva família estaven "sans i estalvis".

 

Hi ha informacions que parlen de vehicles militars que bloquegen carreteres properes al parlament a Harare, i fora de la central del partit governamental Zanu-PF.

 

Abans s’havien sentit explosions i trets en els suburbis del nord de la capital, inclosos tirs prop de la residència privada del president Robert Mugabe de 93 anys.


 

S’ha dit que les tropes havien entrat a la seu de l'emissora nacional ZBC, i el general Majus Sibusiso Moyo ha llegit un comunicat a la televisió nacional, on ha assegurat que el president Mugabe i la seva família estan segurs i ha insistit que es garantia la seva seguretat.

 

En el mateix comunicat els militars han dit que només tenien com a objectiu el que anomenava "criminals" a l’entorn del president, negant que hi hagi hagut un cop d'estat.

 

Altres fonts asseguren que Mugabe està detingut.

 


 

L'ambaixador del Regne Unit ha fet un advertiment per aquells que vulguin vitajar al país.

 

 

Les darreres novetats sobre la situació al país es pot seguir en un blog en directe del diari britànic The Guardian.
Comentaris

envia el comentari