Els EUA es preparen ja per admnistrar la que seria per alguns quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19. Els Centers for Disease Control And Prevention han actualitzat aquesta setmana la guia de vacunació i obrint d’aquesta manera la porta a la possibilitat que les persones immunodeprimides rebin una nova injecció per augmentar el seu nivell d’anticossos que els permeti lluitar contre el coronavirus en cas d’infecció. A l’agost, el CDC va recomanar que les persones immunodeprimides que havien estat vacunades inicialment amb la vacuna d’ARNm Pfizer-BioNTech o Moderna, però no amb la de Johnson i Johnson, rebessin una tercera dosi d’una vacuna d’ARNm. Aquesta dosi addicional no es va considerar un reforç, sinó una part de la seva pauta de vacunació.

La nova dosi de reforç pot ser de qualsevol de les vacunes disponibles, inclosa la vacuna de Johnson & Johnson, segons ha assenyalat el CDC en l’actualització de la guia. Les investigacions han demostrat que les persones amb sistemes immunitaris delicats no desenvolupen una resposta immune adequada després de la vacunació, i el propòsit de la tercera dosi era augmentar els seus nivells d’immunitat al mateix que s’observa en persones amb sistemes immunitaris normals després de dues dosis.

L’objectiu d’aquesta quarta dosi seria diferent: combatre la disminució de la immunitat. Tindria el mateix objectiu que una dosi de reforç administrada a persones sense immunodeficiències sis mesos després de ser vacunades per primera vegada. A Catalunya, com també a la resta de l’estat espanyol, l’administració de dosis de reforç a persones immunodeprimides va començar el passat mes de setembre i aquesta setmana ha començat l’administració d’aquesta dosi a les persones majors de 70 anys. Alguns experts no són partidaris de tercera dosis per a població general, però en alguns països com Israel s’ha fet servir per aturar un augment dels indicadors de la pandèmia.

Nou comentari