Putin es converteix en el president de Rússia més longeu des de Stalin

Es va imposar amb més del 76 per cent dels vots en les últimes eleccions
El president de Rússia, Vladimir Putin
El president de Rússia, Vladimir Putin | Europa Press

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha assumit aquest dilluns el càrrec per a un quart nou mandat de sis anys en un acte en què ha donat les gràcies a la població pel seu suport en les últimes eleccions, en què es va imposar amb més del 76 per cent dels vots. "Agraeixo de tot cor als ciutadans russos la unitat, la fe en què podem millorar moltes coses i voldria dir novament gràcies, gràcies pel nivell de suport sincer que vostès, ciutadans russos, em vau brindar en les eleccions presidencials en el nostre país", ha dit.


 

"Considero el meu deure i el sentit de la meva vida fer-ho tot per Rússia, pel seu present i pel seu futur, per un futur de pau i creixement de Rússia", ha assenyalat, segons ha recorregut l'agència russa de notícies Sputnik. 

 

 

Així mateix, Putin ha advocat pel desenvolupament de Rússia "en tots els àmbits" i ha recalcat que aquest procés ha de fonamentar-se "en una societat lliure i democràtica". "Unint els esforços de tots aquells que es preocupen pel país, pel seu futur, nosaltres aconseguirem obligatòriament avenços en la ciència, les tecnologies, realitzarem conjuntament grandiosos plans de renovació de les ciutats i pobles de totes les nostres regions", ha sostingut.


 

En aquest sentit, ha destacat que aquest any se celebrarà el 25è aniversari de la Constitució de Rússia, al mateix temps que ha aprofitat per ressaltar que aquesta Carta Magna "va destacar el valor irrefutable i la prioritat dels drets i les llibertats dels seus ciutadans".

"Precisament en la unitat harmoniosa del ciutadà lliure, de la societat responsable i d'un Estat fort, democràtic i actiu veig una base ferma pel desenvolupament de Rússia", ha argumentat.

 

"Comprenc intensament la responsabilitat colossal davant cada un de vostès, davant de tot el nostre poble multinacional, la responsabilitat davant Rússia, país de grans victòries i triomfs, davant la història de l'Estat rus i els nostres avantpassats", ha remarcat.


 

Putin, de 65 anys, porta en el poder, ja sigui com a president o primer ministre, des de 2000. Recolzat per la televisió estatal i el partit governant, i acreditat amb una qualificació d'aprovació del voltant del 80 per cent, els seus seguidors l'elogien com "figura pare" de la nació, que ha restaurat l'orgull nacional i expandit la influència global de Moscou amb intervencions a Síria i Ucraïna. 

 

Putin es va alçar al març amb una àmplia victòria que li permetrà governar fins a 2024, el líder rus més longeu des de Iosif Stalin, que va governar durant gairebé 30 anys.
Comentaris
Viva
La mafia al poder.

envia el comentari