Les profecies d'apocalipsi econòmica a causa del Brexit han resultat ser "falses", segons 'Politico'

L'economia britànica ha desembocat en un alentiment del creixement, però no en el col·lapse
El Regne Unit ha activat el procés del Brexit
El Regne Unit ha activat el procés del Brexit | ACN

 

L’economia britànica està enmig d’una ensopegada, però no estancada, fet que posaria en evidència que les profecies sobre un col·lapse econòmic a causa del Brexit són “falses”, segons destaca el portal polític Politico en un article on assenyala que aquest fet comporta “conseqüències polítiques de gran abast”.

 

Aquesta situació, apunta el mitjà, ha reforçat la confiança dels partidaris més durs del Brexit, que fins i tot no veuen malament que després de la sortida del Regne Unit de la UE el 2019 no hi hagi acord amb el bloc europeu.


Altres, en canvi, consideren que un shock econòmic hagués empès els polítics al voltant del Brexit i el govern britànic a buscar un acord comercial amb Europa. Els economistes creuen, però, que per ara en lloc d’un shock la situació serà de desacceleració econòmica a llarg termini. Les profecies apocalíptiques no s’han complert i de moment només es produeix un alentiment del creixement.

 

"El xoc breu i fort no s'ha materialitzat i, a menys que hi hagi notícies increïblement destructives, és molt poc probable", ha dit Amit Kara, cap de previsió macroeconòmica de l'Institut Nacional d'Investigacions Econòmiques i Socials (NIESR). L'institut va projectar dimecres passat que durant els propers cinc anys l’economia es retardaria en un quart de punt percentual anualment, i només en part a causa del Brexit. El problema principal de Gran Bretanya és el feble creixement de la productivitat, apunta Politico.

Comentaris
carles
Fins on jo se, el dit Brexit encara no s'ha produït.

envia el comentari