El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primeres festes legals al Regne Unit sense mascareta ni distància de seguretat
  • CA

Una multitud de 5.000 persones va poder cantar i ballar sense mascareta ni distàncies de seguretat durant un festival de música celebrat al Liverpool diumenge. Es tractava d’un esdeveniment de prova, el primer concert autoritzat després del confinament. El concert entra dins d’un experiment del govern per provar les mesures de seguretat, tenint en compte que vol aixecar restriccions a partir del 21 de juny.

La discoteca Circus de la mateixa ciutat va organitzar actes massius dues nits, divendres i dissabte, en les mateixes condicions sanitàries. El govern britànic havia permès prèviament a un nombre limitat de seguidors assistir a esdeveniments esportius com un partit de futbol a l’estadi de Wembley a Londres. Els investigadors estan avaluant diferents enfocaments pel que fa a ventilació i distanciament.

Tots els participants al festival de dos dies havien de sotmetre’s a una prova d’antigen abans d’entrar al recinte i també se’ls haurà de fer una prova posterior. També van haver de deixar les seves dades de contacte per poder implementar un dispositiu de rastreig en cas de prova positiva. Per assistir als concerts, els assistents al festival han hagut de mostrar una prova negativa i un codi QR.

Els prestigiosos Brit Awards de l’11 de maig acceptaran 4.000 espectadors a Londres, sempre que resultin negatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa