Pfizer, Moderna i J&J es comprometen a enviar 1.300 milions de vacunes als països pobres

Von der Leyen anuncia el compromís de les companyies a la cimera de la salut del G-20

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat que les farmacèutiques Pfizer-BioNTech, Moderna i Johnson&Johnson s’han compromès a enviar 1.300 milions de vacunes als països en vies de desenvolupament. Segons ella, els estats més pobres les podran comprar a preu de cost i els països amb ingressos mitjans “a un preu reduït”. D’altra banda, Von der Leyen ha assegurat que la iniciativa per impulsar la producció de vacunes a l’Àfrica comptarà amb “una inversió de 1.000 milions d’euros”. “Permetrà crear hubs regionals arreu del continent africà”, ha dit en l’obertura de la cimera de salut del G-20 que se celebra aquest divendres a Roma.

Von der Leyen també ha afirmat que la CE presentarà “a principis de juny” a l’Organització Mundial de la Salut una contraproposta a l’aixecament de patents. Pretén ser “una tercera via” davant les propostes dels Estats Units i de l’Índia i Sud-àfrica per alliberar la propietat intel·lectual de les vacunes. La presidenta de la CE ha tornat a defensar que les llicències obligatòries són la millor solució per resoldre el desigual accés a les vacunes.

Comentaris

    Bit 22/05/2021 9:59 am
    Quan unes empreses privades amb interessos lucratius com a objectiu principal diuen que són la ciència, és que és un engany. Això és de primer de lògica.
    Teix 22/05/2021 7:40 am
    Si triguen massa, no quedarà ningú

Nou comentari