L’emir de Dubai va utilitzar Pegasus per espiar la seva sisena dona

Mohammed bin Rashid Al Maktum i Haya bin Hussein es disputaven la custòdia dels fills

L’emir de Dubai, Mohammed bin Rashid Al Maktum, va fer servir el programa d’espionatge Pegasus per espiar el contingut dels mòbils de la seva sisena dona, la princesa Haya bin Hussein, durant la disputa legal que tots dos mantenien al voltant de la custòdia dels seus fills i el litigi milionari al qual s’enfrontaven. Segons ha assenyalat la justícia britànica, el també vicepresident i primer ministre dels Emirats Àrabs Units (EAU), va autoritzar de manera “expressa o implícita” per tal que el telèfon de Hussein fos espiat a través d’aquest sistema d’espionatge vinculat a l’empresa israeliana NSO.

Segons informa l’agència Europa Press, el Tribunal Superior de Justícia britànic també ha pogut confirmar que l’espionatge perpetrat per Al Maktum es va produir fins i tot als advocats, l’assistent personal i el guardaespatlles de la princesa. Al Maktum té 72 anys i Hussein en té 42. La mateixa justícia britànica ja va poder determinar l’any passat que l’emir havia ordenat i orquestrat el segrest de les seves dues filles quan ja eren majors d’edat: Shamsa bin Mohammad (actualment té 40 anys) va ser segrestada i retornada a Dubái l’agost del 2000; mentre que la seva germana Latifa bin Mohammad (actualment té 35 anys) va passar per la mateixa situació en dues ocasions: el 2002 i el 2018.

El mes de juliol passat, Amnistia Internacional va denunciar que la princesa Hussein i Latifa bin Mohammad eren potencials objectius de Pegasus. Es tracta del mateix sistema d’espionatge del qual van ser víctima polítics catalans com l’actual conseller d’Empresa i Treball i expresident del Parlament, Roger Torrent, o el líder d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall. Els dos membres d’ERC van denunciar el cas i van presentar una querella. Ara la justícia espanyola investiga aquest cas d’espionatge polític. Tots dos formen part d’una llista de 1.400 persones afectades per Pegasus.

Comentaris

    Cal dir-ho 07/10/2021 12:54 pm
    Quina vergonya fer part de la policia espanyola especialista en fer investigacions “prospectives”, és a dir, que son investigacions d'una “causa general", tot cercant indicis per a confirmar matusserament determinades "tesis". Un tipus d’investigació, prohibit en un estat de dret (ells, els espanyols, que sempre en parlen...). A sobre fan atestats policials només amb d’articles de premsa, suposicions, dades de "confidents" sense credibilitat i fins i tot espionatge il·legal amb Pegasus i el que sigui. Després la fiscalia espanyola afinadora els hi dona el vist i plau, en acabat el lawfare ho remata amb judicis farsa i recursos judicials interminables... S'han delatat un munt de vegades, no hi pensem fer res ?
    Vergonya aliena 07/10/2021 12:56 pm
    Tota aquesta colla de "demòcrates" plens, son els "amics" i "germans" del borbó emeritus espanyol. No cal afegir-hi res més.

Nou comentari