L’ONU diu que “l’estampida” per les vacunes pot convertir el 2021 en “catastròfic”

Preveuen que més de 200 milions de persones no sobreviuran sense ajuda, i alerten que la població femenina és la que més està patint

L’assemblea extraordinària telemàtica que celebra aquests dies l’ONU sobre la Covid-19 ha llançat un advertiment molt seriós per com s’està fent la cursa per aconseguir les vacunes. Ho han dit l’Organització Mundial de la Salut, l’OMS, i el Programa Mundial per a l’Alimentació, el PMA, que asseguren que hi ha un risc molt gran que el 2021 sigui “un any catastròfic“. 

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom, ha dit que “l’estampida” per les vacunes pot acabar ampliant molt les desigualtats que hi ha al món: “Simplement, no podem acceptar un món en què els pobres i els marginats siguin aixafats pels rics i els poderosos en una estampida per aconseguir les vacunes”. A més, ha afegit que “es tracta d’una crisi mundial, i les solucions s’han de compartir com a béns públics, no com a productes que amplien les desigualtats i es converteixen en una altra raó més que fa que moltes persones es quedin enrere”. 

 

Nou comentari