El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’OMS: “És millor suspendre una trobada de Nadal que una vida”
  • CA

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, ha defensat aquest dimarts que és preferible deixar les celebracions de Nadal per a més endavant. “És millor suspendre una trobada que una vida“, ha manifestat, a més de recordar que ara és molt important que la ciutadania es “protegeixi” del coronavirus. Ha dit que això implica que en algunes ocasions moltes persones hauran de “cancel·lar o ajornar esdeveniments”.

Cap de nosaltres vol que d’aquí 12 mesos estiguem parlant d’oportunitats perdudes, desigualtat continuada o noves variants“, ha manifestat Adhanom, a més d’assenyalar que “és millor cancel·lar ara i celebrar més tard que celebrar ara i plorar més tard”. A més d’això, el director general de l’OMS ha dit que hi ha “proves consistents” que la variant Òmicron s’està expandint “significativament més ràpid” que la Delta.

També ha dit que aquesta nova soca provoca que les persones vacunades o recuperades de la Covid-19 es poden infectar o fins i tot reinfectar. “No hi ha cap dubte que l’augment de trobades socials durant les festes a molts països portarà a un increment de casos”, ha dit Tedros Adhanom.

Cal recordar que aquest mateix dilluns el Govern va anunciar un paquet de mesures per combatre aquesta sisena onada. Va anunciar un nou toc de queda, i també un tancament de l’oci nocturn, així com una limitació del nombre de persones que es poden reunir alhora en un mateix espai.

Segons ha informat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, el toc de queda que prepara l’executiu afectarà els municipis de més de 10.000 habitants que tinguin una incidència acumulada a 7 dies de 250 casos o més per cada 100.000 habitants. La intenció del Govern és que la mesura entri en vigor a partir del dijous o divendres entre la una i les sis de la matinada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Au, vinga! a desembre 21, 2021 | 14:20
    Au, vinga! desembre 21, 2021 | 14:20
    Amb la vida i la mort sempre es pot fer demagògia. És millor suspendre gaudir de la vida que la vida, no? Quan el concepte de viure és merament biològic no hi ha gaire a raonar.
  2. Icona del comentari de: Criminals a desembre 21, 2021 | 14:38
    Criminals desembre 21, 2021 | 14:38
    Això és pornografia. Quin missatge es vol transmetre, que qui celebri el Nadal es morirà?
  3. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 22, 2021 | 09:10
    ciutadà desembre 22, 2021 | 09:10
    Doncs jo crec què una vida plena de restriccions, purament vegatativa, no val la pena de ser viscuda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa