L’OMS calcula que l’Òmicron duplica els seus casos cada dos o tres dies

L’Organització Mundial de la Salut calcula que la variant Òmicron del coronavirus duplica els seus casos cada dos o tres dies i que a dia d’avui ja està present en 110 països. L’OMS assenyala en la seva darrera actualització sobre la informació que té d’aquesta soca que es transmet “significativament més ràpid” que la Delta, però assenyala que les dades que arriben des del Regne Unit, Sud-àfrica i Dinamarca fan pensar que aquesta nova versió de la Covid-19 genera un “menor risc d’hospitalització“.

Ara bé, també deixa clar que “el risc d’hospitalitzacions és només un aspecte de la gravetat” del virus, i assegura que a hores d’ara l’Organització no pot concloure si aquesta davallada el risc de l’hospitalització es deu al fet que molta gent ja està vacunada o ha patit la malaltia prèviament, o que realment la variant l’Òmicron “pot ser menys virulenta“.

L’OMS insisteix, però, que la transmissibilitat d’aquesta nova variant és molt alta. Ara bé, també posa de relleu que el nombre de contagis està baixant a una de els regions de Sud-àfrica on es va detectar primer. Amb tot, assegura que encara no se sap si és per la immunització o per “l’augmentada transmissibilitat intrínseca“. 

Aquest mateix divendres, el professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford Daniel Prieto-Alhambra ha opinat que “al virus ja li queden pocs trucs“. Ha reconegut que es tracta d’una predicció una mica “optimista”, però ha argumentat que al coronavirus ja li queden poques variants possibles per esquivar els obstacles de la ciència. Ha dit que si bé amb l’arribada de l’Alfa els experts sabien que arribaria una variant més contagiosa, quan va arribar la Delta van estar convençuts que arribaria la soca que esquiva les vacunes. Ara bé, després que l’Òmicron hagi demostrat que esquiva els vacunats pel que fa a la transmissió, aquest expert pronostica que aquesta soca serà un dels darrers trucs del virus.

Comentaris

    No és el nombre de contagis sinó el de casos greus, que importa Desembre 24, 2021 | 16:46
    Doncs molt millor, perquè només una ínfima part requerirà atenció hospitalària mentre que la resta quedaran força immunitzats.

Nou comentari