Nova York imposa la vacunació als treballadors del sector privat

L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va anunciar aquest dilluns que tots els treballadors del sector privats hauran d’estar vacunats de manera obligatòria contra el coronavirus a partir del 27 de desembre. Segons el batlle, es tracta d’una mesura “preventiva” per combatre l’augment de casos que s’està produint en aquesta ciutat de la costa est nord-americana. Bill de Blasio també va argumentar que a mida que s’apropa el fred, els ciutadans es reuneixen per a les festes nadalenques.

“La variant Òmicron és un nou factor, el clima cada cop és més fred, i això crearà reptes addicionals amb la variant delta, a més de les reunions familiars”, va afirmar l’alcalde de Nova York una intervenció a la cadena MSNBC. Així mateix, va recordar que les institucions tenen constància que “a través de la vacunació obligatòria i altres incentius es pot guanyar a aquest virus”. A través del seu compte de Twitter, Bill de Blasio va instar la població de Nova York a lluitar de manera “conjunta” per “salvar vides i avançar” en la lluita contra aquesta pandèmia. Fins ara, la vacunació ja era obligatòria per a tots els treballadors públics.

L’alcalde d’aquesta gran ciutat nord-americana també va anunciar que, a partir del dia 14 de desembre, també serà obligatori que els nens d’entre 5 i 11 anys tinguin una prova diagnòstica de coronavirus perquè aquesta franja d’edat pugui entrar a restaurants, gimnasos i instal·lacions d’entreteniment. A més, el certificat de vacunació només serà vàlid amb les dues dosis de la vacuna a partir del 27 de desembre, i no amb una com fins ara, segons informa el diari The Hill. Així mateix, les noves mesures han arribat dies després que la governadora de l’estat de Nova York, Kathy Hochul, anunciés la detecció dels cinc primers casos de la variant Òmicron del coronavirus en aquest territori.

Comentaris

    Control de l'esperit amb la por al cos Desembre 07, 2021 | 10:59
    ...les institucions tenen constància que “a través de la vacunació obligatòria i altres incentius es pot guanyar a aquest virus”... Demagògia. Ja se sap que aquest virus no serà eradicat mai, com el de la grip, i que l'únic que cal esperar és que es vagi afeblint com ha passat amb molts altres virus. De fet, amb les dades provisionals, sembla que aquest temut òmicron, que ja serveix perquè les farmacèutiques ens tornin a vendre la moto de crear noves vacunes per centenars de milions, és més transmissible, però menys agressiu. Imagino que això no convé als interessos oficials, però cada cop hi haurà menys crítics i menys morts. No desapareixeran, de la mateixa manera que cada any la grip mata força gent gran, però es reduirà a efectes similars que no justifiquen el ferri control sobre la població i la conculcació de drets. Al final tot això ha estat un experiment a escala mundial sobre el nivell de reacció i protesta de la població davant la supressió de drets fonamentals. I a tenor de la resposta global diria que poden estar ben tranquils, que amb la por sanitària i censurant tota opinió d'experts dissidents tenen via lliure a fer el que vulguin amb la participació entusiasta i l'autocensura del gruix poblacional.

Nou comentari