Nou incident entre Espanya i Regne Unit amb Gibraltar com a protagonista

Uns bucs de la marina espanyola fondejats davant la costa de Gibraltar provoquen una disputa
Bucs de Gibraltar
Bucs de Gibraltar | VERDEMAR

 

El Govern del Regne Unit ha assegurat que en l'incident que es va registrar diumenge en aigües de Gibraltar no va haver-hi cap "incursió" per part del patruller Tornado. Això sí, ha reafirmat la seva sobirania sobre les "aigües territorials gibraltarenyes britàniques". I és que aquest dilluns, Gibraltar ha denunciat que un buc de guerra espanyol, el Buc d'Acció Marítima Tornado, va ordenar aquest diumenge a dos vaixells civils que abandonessin la posició en la qual estaven fondejats davant la costa de Gibraltar, un incident que va concloure amb la sortida del buc de la Marina espanyola després que els dos vaixells es neguessin a complir l'ordre i es despleguessin dues unitats de la Marina britànica.

 

"Aquesta vegada no va haver-hi incursió. Estem segurs de la nostra sobirania a la totalitat de Gibraltar, incloses les aigües territorials gibraltarenyes britàniques i qualsevol incursió és una violació de la sobirania però no una amenaça", ha assegurat el portaveu del Govern que lidera la primera ministra britànica, Theresa May. Segons el secretari de Defensa britànic, Gavin Williamson, ha reiterat la defensa de la sobirania sobre Gibraltar, independentment del que passi en relació al procés de Brexit, en resposta a un diputat que acusava Espanya d'"intimidar" a embarcacions civils.

 

"Sempre serem aquí per defensar els nostres interessos de sobirania i defensar els interessos nacionals del Regne Unit", ha subratllat Williamson en una escarida resposta. El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha defensat aquest dilluns l'actuació del patruller espanyol i ha assegurat que el buc estava desenvolupant en aquestes aigües les missions que tingués encomanades i que li corresponen "de manera habitual".Comentaris
Ppkillo
A ver si hay huevos y os meteis con los ingleses del mismo modo que lo hicisteis con los catalanes. Venga valientes!
JordiP
La feblesa de l'Estat espanyol és ja tradicional i permanent. Després de regalar tontament el 25% de Catalunya als francesos en la illa dels Faisans, ven cedir a perpetuïtat Gibraltar als anglesos a canvi (potser) d'abandonar la seva participació a la guerra de Successió. Pels Tractats d'Utrecht els van regalar moltes altres coses, però no hi cap cessió d'aigües territorials. Ni de l'istme on ara hi ha l'aeroport gibraltareny.
JordiP
Segles d'incúria i deixadesa que els gibraltarenys han aprofitat per anar estenent el seu territori i agafant aigües circundants. Però si Espanya portés aquest differendo a on l'hauria de portar, tot Utrecht es veuria compromés. Fins i tot potser quedaria anul·lat en la seva major part. Imagineu el merder. Ni en Franco va gosar anar pel dret a tribunals internacionals: no es vol aclarir la cosa.
República
El ministro de exteriores español segur que ho soluciona tot tot i tot, a més al Regne Unit, ja el coneixen. Burel se t'ha girat feina, és que vas creant escola. D'on no n'hi ha no en raja
Manel
Ñoles,....A por ellos....JUA JUA JUA JUA
Ja sabeu com l'as gastan els inglesos ,recordeu la guerra de l'as Malvinas ,vosaltres aneu buscant l'as pessigolles ,que us deixaran amb pilotas ,xulins hispanics
davidas
a mi la legionggggg,el culete apretaete apretaete,cuando han visto las unidades british,han salido cagando lexes
Jo
OJU oju que la Royal Navy no es qualsevol cosa. Com toquin gaire els colloos dispararan i a veure despres aquets militars spaniards com ho arreglen a mi si es lia parda ja em va be jajajajajaj. Go home spaniards Hurry Royal Navy.
els anglesos ja els han fotut vàries vegades amb aquests castellans
la més sonada, els hi van fotre enlaire "la flota invencible"!....hahahaha...prepotència i poca cosa més aquests castellans...a part, mai s'han posat en cap guerra d veritat, només s'atreveixen amb el Poble indefens (iaies i nens)
Espero que la Armada de Tractoria acuda en apoyo de nuestros amigos ingleses.
Juan Carlos de B
a mes a mes de marcar paquet i uns quant lemes que aprenen de memòria Ñ no sap fer res. Es molt valenta amb gent desarmada però quan al davant li posen algú que s'hi torna, doncs dissimulen i s'amagen. Es la marca eppanya global.
Nemo
Tenen a la sang l'esperit de torero ,abusar dels indefensos i quan els surt llufa ,cames ajudeu-me . Un ridícul darrera l'altre , i van ..... Algú els hauria de recordar com va acabar la famosa " armada invencible " jajajajajajajaja
Andreu
En canvi els espanyols són molt valents atonyinant avis, dones i pares de família amb fills. De dia d'uniforme o de nit amb un passamuntanyes i un cúter per arrencar llaços. Tot ben autoritzar pel Ministerio del Interior, eh?
EREP
!ULL¡¡ QUE VENEN ELS ANGLESOS-.

envia el comentari