El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Doble dosi de Pfizer pot evitar un 70% l’hospitalització per Òmicron
  • CA

Dues dosis de la vacuna contra la covid-19 de Pfizer-BioNTech pot evitar un 70% de protecció contra l’hospitalització a Sud-àfrica les darreres setmanes, segons ha demostrat un estudi fet a partir de dades reals sobre l‘impacte potencial de la nova variant. L’estudi l’ha fet un ens privat, Discovery Health, i es basa en més de 211.000 tests positius de Covid-19 des del 15 de novembre fins al 7 de desembre, dels quals uns 78.000 es van atribuir a Òmicron.

L’estudi també ha conclòs que dues dosis de Pfizer proveeix un 33% de protecció contra la infecció. Sud-àfrica està utilitzant les vacunes de Pfizer-BioNTech i Johnson & Johnson en la seva campanya d’immunització, amb més de 20 milions de dosis de Pfizer administrades fins ara. Òmicron s’ha convertit en la variant dominant a Sud-àfrica en tres setmanes. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit dilluns que la nova variant s’ha detectat en 63 països.

A Sud-àfrica, primer país on es va advertir de la presència d’Òmicron, va tenir ahir 440 ingressos per Covid, però de moment no es considera que els hospitals del país estiguin col·lapsats per la nova variant. Les autoritats sanitàries d’aquell país han assegurat que no necessitaran adoptar restriccions de moment. Cal tenir en compte que les condicions climàtiques són diferents a les d’Europa, on el fred de la tardor està creant unes condicions més òptimes per a la propagació de virus.

En declaracions a Sky News, la doctora sud-africana Angelique Coetzee, membre de la South African Medical Association, ha dit que el país necessita arribar al pic de l’onada per tal de pode determinar si la transmissibilitat d’Òmicron és més elevada que la que presenta la variant prèvia, la Delta.

On ha impactat Òmicron de forma severa és al Regne Unit, on el govern ha hagut de reimposar mesures i reactivar la campanya de vacunació de terceres dosis. Els ciutadans del Regne Unit estan fent llargues cues aquesta setmana per aconseguir la tercera dosi i afrontar les festes de Nadal amb més protecció davant del virus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Això és pariodisme a desembre 14, 2021 | 16:39
    Això és pariodisme desembre 14, 2021 | 16:39
    I amb deu un turró de regal!
  2. Icona del comentari de: Confús a desembre 15, 2021 | 08:44
    Confús desembre 15, 2021 | 08:44
    L'escrit de l'article NO es correspon amb el titular. Cal traduir bé i copiar millor. Seria fantàstic que l'articulista sabés de què parla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa