Noruega pagarà part de la factura de la llum si puja molt el preu

El govern de Noruega vol posar en marxa a partir del mes que ve una deducció dels rebuts de la llum més elevats dels habitatges del país davant d’aquesta escalada de preus de l’energia que pateixen molts països. Es tracta d’una iniciativa que només necessita la llum verda del Parlament.

Així ho va informar aquest dissabte el primer ministre d’aquest país, Jonas Gahr Store. El mandatari va concretar que l’Estat pagarà la meitat dels rebuts quan el cost mensual de l’electricitat estigui per sobre dels sis euros per kilowatt/hora. Ara bé, segons informa l’agència Europa Press, les cases de camp i les cases de vacances no estan incloses dins d’aquesta nova normativa que vol impulsar l’executiu noruec.

Una situació extraordinària com aquesta necessita mesures extraordinàries“, ha declarat el primer ministre de Noruega. En declaracions recollides per la cadena de radiotelevisió pública noruega NRK, ha manifestat que la mesura “és una resposta contundent al fet de ser que hi ha persones que experimenten aquesta situació com a greu i difícil”.

Així doncs, aquesta mesura es podrà apreciar ja a la factura d’aquest mes fins el març del 2022, i suposarà al govern noruec una despesa aproximada de 500 milions d’euros, amb la intenció de mitigar l’impacte dels preus rècord de l’electricitat que afecta als habitatges de tot Europa.

Un nou rècord

Cal recordar que el preu mitjà de l’electricitat en el mercat majorista arribarà aquest dilluns als 268,21 euros/MWh, un 4,37% més que aquest diumenge, quan es va situar en 256,98 euros/MWh. L’increment d’aquest dilluns arriba després d’un cap de setmana també de pujades tot i que en aquells dies acostumen a relaxar-se els preus respecte els dies laborables pel descens de la demanda elèctrica. Així doncs, el preu màxim de la llum per a aquest dilluns es donarà entre les nou i les deu de la nit, amb 315,43 euros/MWh, mentre que el preu mínim s’ha registrat entre les cinc i les sis del matí, amb 217,71 euros.

Comentaris

    Donec Perficiam Desembre 13, 2021 | 09:20
    La mentalitat Noruega sempre oberta i per davant de molts altres païssos.... i per descomptat dedicada a protegir els interessos dels seus ciutadans per damunt del benefici i l'especulació.... quina enveja. La mentalitat Caspañola al costat de Noruega és com la d'una babosa.
      Realitat Desembre 13, 2021 | 10:04
      No facis populisme ni demagogia, Noruega es un país molt ric per que te inmenses reserves de petroli, sino no ho pdrien fer

Nou comentari