Israel detecta els primers casos de la nova mutació de la variant Delta

Israel ha descobert fins a sis casos de la nova mutació de la variant Delta, segons ha informat el ministre de salut d’aquell país aquest dijous, informa el diari Haaretz. El primer ministre israelià, Naftali Bennett, ja es va reunir amb les autoritats sanitàries dimecres a la nit per analitzar la descoberta dimarts del primer cas corresponent a aquesta nova mutació. Aquest dijous el govern israelià ha notificat 331 casos greus de coronavirus. A finals d’agost va arribar a haver-hi 766 pacients crítics amb Covid-19. La xifra ha anat reduïnt-se des de finals de setembre amb una campanya de vacunació que ha administrat pràcticament 3,9 milions de terceres dosis.

Dimecres, una recerca feta per l’organització Clalit i Harvard University va revelar que la primera i segona dosi de Pfizer-BioNTech són altament efectives per prevenir els contagis i símptomes causats per la variant Delta entre els adolescents. Entre joves de 12 a 18 anys que tenen la pauta completa (una setmana o més després de la segona dosi) hi ha un 93% de reducció dels símptomes de Covid-19, comparat amb el grup de no vacunats. Hi ha també un 90% de reducció en contagis documentats. Aquest dijous, Israel ha anunciat 1.021 nous casos actius de Covid mentre que el balanç de morts ha arribat a 8.030.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va advertir ahir que a països de l’entorn els casos de Covid-19 comencen a pujar, com és el cas de França i el Regne Unit, i va fer referencia a la mutació de la variant Delta que ha sorgit. Sobre aquesta, Argimon ha dit que “no l’estem detectant de manera significativa, la Delta ha tingut moltes mutacions”. El Regne Unit manté sota vigilància aquesata nova mutació, que es considera un 10 o 15% més tranmissible. L’investigador de la Universitat de Leicester i professor de la UOC Salvador Macip també ha advertit sobre aquesta mutació i dels vols procedents del Regne Unit, que considera “una ruleta russa d’importanció de virus”.

Comentaris

    Vendetta Octubre 21, 2021 | 22:04
    Carnet sanitari ja , ki no el tngui ke no cobri ni la pensio, ni el atur ni treballar y sino com a la chiná cap el camp

Nou comentari