Un motí en una comissaria de Veneçuela deixa almenys 68 morts

Familiars i coneguts de les víctimes s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han estat dispersats amb gasos lacrimogens
Familiars de les víctimes han estat dispersats amb gasos lacrimogens
Familiars de les víctimes han estat dispersats amb gasos lacrimogens | EUROPA PRESS

Almenys 68 persones han mort aquest dimecres durant un motí registrat en una comissaria de la localitat veneçolana de Valencia, a l'estat de Carabobo, segons han informat fonts governamentals i testimonis a l'agència de notícies Reuters. "La Fiscalia garanteix dur a terme les investigacions pertinents de forma immediata per aclarir el que ha succeït a la comissaria, que ha deixat a tantes famílies destrossades", ha asseverat el fiscal general del país, Taker William Saab, a través del seu compte de Twitter. Els familiars que es trobaven als voltants de la comissaria, on s'ha produït un incendi en el marc del motí, han estat dispersats amb gasos lacrimogens per part de les forces de seguretat.


 

Segons ha recollit el diari local 'El Nacional', els familiars i coneguts de les víctimes s'han desplaçat fins al lloc dels fets en un intent per obtenir notícies sobre el succés dins de les dependències policials. Les autoritats han indicat que els efectius de la Guàrdia Nacional Bolivariana, la Policia Municipal de Valencia i la Policia Nacional Bolivariana han acudit a la zona. Diversos testimonis han informat que entre els morts hi ha una dona i dos nens.

 

D'altra banda, els metges forenses es troben en aquest moment determinant el nombre total de víctimes, tal com han explicat els agents de Policia. La diputada i presidenta de la Comissió de Política Interior de l'Assemblea Nacional del país —controlada per l'oposició—, Delsa Solórzano, ha exigit un "pronunciament real" sobre l'incendi i el motí. "Exigim un pronunciament real per part de les autoritats respectives enfront de l'ocorregut el dia d'avui en els calabossos de Policarabobo. Fins a les 5.30 d'aquest dimecres es desconeix el nombre de ferits, morts i què va generar el succés", ha asseverat a través del seu compte de Twitter.


 

Així mateix, la diputada d'Un Nuevo Tiempo ha assegurat que proposarà l'Assemblea Nacional obrir una investigació conjunta sobre este tema per part de les comissions de Política Interior i Règim Penitenciari.
Comentaris
La prueba del algodón .
Estas noticias se filtran para dañar la imagen del Procés y distraer la atención de lo esencial: que Maduro nos apoya con todo el peso de su autoridad moral y su bien ganado prestigio de demócrata.
Pepet de Vallmanya
Ui ! Què dolents són a Veneçuela ! ... Tant bons que són els dels EE.UU.A. i de la U.E. .....

envia el comentari