El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor un nen en bolcar una barca amb refugiats davant l’illa grega de Lesbos
  • CA

Un nen ha mort aquest dilluns en bolcar una barca amb refugiats davant l’illa grega de Lesbos, segons ha confirmat la guàrdia costanera de Grècia. El vaixell transportava 48 persones i, segons les autoritats gregues, els ocupants el van fer bolcar quan es va apropar el vaixell de la guàrdia costanera. Després del rescat, dos nens han sigut hospitalitzats però un d’ells no ha sobreviscut als intents de reanimació. L’altre nen està “fora de perill”, segons el comunicat. La guàrdia costanera també assegura que l’embarcació amb refugiats anava acompanyada d’un vaixell patruller turc abans d’entrar en aigües gregues.

El govern turc va dir divendres que no estava en disposició de continuar contenint el flux de refugiats cap a la Unió Europea després que 33 soldats turcs morissin a conseqüència d’un atac aeri de l’aviació russa o siriana a la província d’Idlib, al nord-est de Síria. Un fet que ha provocat en els últims dies l’arribada de milers de migrants cap a Grècia.

El govern grec va anunciar diumenge que a partir d’ara no acceptaran noves sol·licituds d’asils durant un mes. El govern grec considera que la pressió a les fronteres està dirigida i incentivada per Turquia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa