El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mèxic cessa tres alts funcionaris de presons per la fugida d’El Chapo
  • CA

El govern mexicà ha cessat aquesta matinada tres alts funcionaris de presons arran de la fugida del narcotraficant Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, cap del càrtel de Sinaola, i ha ofert una recompensa de 60 milions de pesos (quatre milions d’euros) per a qui doni informació que faciliti seva captura.

El ministre de l’Interior, Miguel Ángel Osorio, ha informat que independentment del resultat de les indagacions sobre la participació de funcionaris en l’espectacular fugida del narco, aparta dels seus càrrecs el titular de l’Òrgan de Prevenció i Readaptació Social, Juan Ignacio Hernández, la coordinadora de Centres Federals de Readaptació Social, Celina Oseguera, i el director del penal Altiplano I, del que va escapar Guzmán, Valentín Cárdenas.

En roda de premsa, ha indicat que aquesta presó -considerada la més protegida de Mèxic- opera “en estricte compliment dels protocols de seguretat i els estàndards internacionals”, i compta amb mesures de seguretat que inclouen “un sistema de videovigilància i monitoratge permanent”.

Guzmán va fugir a través d’un túnel d’alta tecnologia, amb una profunditat de fins a 19 metres i una longitud de més d’un quilòmetre i mig, que unia els lavabos de la presó amb un habitatge en obres d’una finca veïna. Osorio ha apuntat que “no es pot ometre” que el pròfug “va haver de comptar amb la complicitat de personal o funcionaris” del centre penitenciari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa