Metges palestins denuncien que els atacs d’Israel ja han matat 140 persones

Denuncien que hi ha almenys 33 nens morts

Almenys 139 persones han mort i 1.050 han resultat ferides a la Franja de Gaza com a conseqüència de l’operació militar iniciada el dilluns per Israel. A primera hora d’aquest dissabte, els tancs israelians de la frontera han disparat desenes de projectils d’artilleria contra terres palestines, al sur de la Franja. Poc després del migdia, han començat a sonar les alarmes a Tel Aviv i el centre d’Israel davant una “salva nombrosa” de cohets que es dirigien a la ciutat i altres zones com Rishon Lezion, Holon, Bat Yam, Ashdod, Yavne, Rehovot, Givatayim, Petha Tikva i Kiryat Ono.

Segons fonts mèdiques a l’agències de notícies palestina Wafa, entre els morts hi ha 33 nens. Entre els morts es troba una família de deu persones, els Abú Hatab, morts per l’impacte d’un projectil israelí sobre el camp de refugiats d’Al Shati. Vuit dels morts eren nens, i l’únic supervivent és un nadó rescatat de els runes.

Per altra banda, fonts de les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han informat a DPA que podria haver “centenars” de membres de Hamàs morts en el bombardeig d’aquesta nit sobre les instal·lacions del grup palestí i han concretat que s’han fet servir unes 500 tones de bombes en l’operació. En concret, la font ha explicat que s’han utilitzat 160 avions de combat F-16 i F-35 per bombardejar durant la nit el “Metro”, denominació utilitzada per referir-se al sistema de túnels que utilitza Hamàs a Gaza.

Comentaris

  con todo el cariño 16/05/2021 9:37 am
  y los mas de 2000 misiles lanzados ?, muchos de ellos de alcance 200 Km , e incluso superior . estos misiles no se compran por Amazón , el derecho de defensa de un pais atacado por misiles , con destino a su población civil, solo merece una respuesta dura y contundente, así que, si os preocupa la salud de vuestros ciudadanos, echar a patadas a Hamas, os llevaran a todos a la miseria o peor al cementerio.
  Vendetta 16/05/2021 12:10 am
  Pocs terrorista morts recordeu son jihad islamica dels de charli habdo dels de las ramblas ectectect faltanels seu amic dels fascistas de esquerras europeus
  Ricard 15/05/2021 8:29 pm
  Només amb justícia i progrés per a tothom pararà la violència. Les dues parts tenen responsabilitat. Les dues parts pateixen.
  Pau 15/05/2021 6:27 pm
  Mentre els fanatics islamistes de Hamas estiguin a Gaza sera impossible cap tipus de pau doncs no és pot esperar d´Israel que no respongui al llencament de milers de missils contra els seus civils, per altra banda aquest article potser podrieu preguntar a un hospital israeli el nombre de morts que ells tenen o no us interessa?

Nou comentari