Més de 400 parlamentaris europeus reclamen a la UE alliberar les patents de les vacunes

Demanen "augmentar i accelerar la disponibilitat" de vaccins per fer-los més accessibles

Més de 400 eurodiputats i parlamentaris europeus reclamen a la Unió Europea que doni suport a l’alliberament de les vacunes contra la covid-19. En una declaració conjunta, els representats de l’Eurocambra i dels parlaments estatals insten la Comissió Europea i els 27 a “reconsiderar urgentment” la seva posició per “evitar els monopolis generats per la propietat intel·lectual” i “augmentar i accelerar la disponibilitat, accessibilitat i assequibilitat de les vacunes, proves i tractaments contra la covid-19 a nivell mundial”. En el text, els eurodiputats i parlamentaris subratllen que “hi ha grans quantitats de diners públics darrere de la innovació en les tecnologies” dels vaccins.

L’alliberament de les patents de les vacunes contra la covid-19 s’està debatent a l’Organització Mundial del Comerç després que Sud-àfrica i l’Índia ho proposessin com a mesura per incrementar l’accessibilitat als vaccins arreu del món. L’Organització Mundial de la Salut dona suport a la iniciativa, com també ho fan la majoria dels països amb baixos ingressos, però la Unió Europea i altres països rics estan en contra de la iniciativa.

Entre els signants de la declaració hi ha l’eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun, els d’ERC Jordi Solé i Diana Riba, de Podem María Eugenia Rodríguez Palop i d’Izquerda Unida Sira Rego. També hi ha eurodiputats socialistes com la francesa Sylvie Guillaume, el colíder dels Verds Philippe Lamberts i de l’Esquerra Unitària Manon Aubry. Pel que fa als diputats a l’Estat, hi ha el representant dels comuns Gerardo Pisarello i d’ERC Marta Rosique, entre d’altres.

Comentaris

  kkkkkkkk 27/04/2021 2:16 pm
  uuuuuuu
  Moncho 27/04/2021 12:44 pm
  Un dels vostres amos, diu que NO, l'Eugenista B.G.
  Moncho 27/04/2021 12:44 pm
  Un dels vostres amos, diu que NO, l'Eugenista B.G.
  ciutadà 27/04/2021 8:29 am
  I renunciar a un grapat de milions?. Si, home!
   Dani_Andreuenc 27/04/2021 1:17 pm
   Millor alliberar les patents de totes les vacunes, no nomes les del Covid....

Nou comentari