Merkel respecta el resultat de les eleccions i demana "diàleg" a Rajoy

L'Executiu alemany diu als parlamentaris catalans que "ara correspon formar govern"
Angela Merkel
Angela Merkel | Reuters

La portaveu del govern alemany, Ulrike Demmer, ha demanat aquest divendres que es rebaixi la tensió a Catalunya i que s'explorin "totes les possibilitats de diàleg" entre Catalunya i l'Estat espanyol. "Després de les eleccions autonòmiques a Catalunya, el Govern Federal demana que s'utilitzin totes les possibilitats de diàleg", ha etzibat, en un missatge clar a Rajoy.

 

L'Executiu alemany també ha enviat un missatge als parlamentaris catalans, dient que "ara correspon formar govern", després d'explicar que "com a resultat de les eleccions, els independentistes tornaran a tenir una altra vegada la majoria d'escons". 


 

Tot i això, s'ha insistit en què esperen que se superi "l'actual divisió de la societat catalana" per tal de "forjar un futur comú amb totes les forces polítiques d'Espanya". I a més, ha reiterat que "tots els governs han d'actuar sobre la base de l'Estat de Dret i de la Constitució espanyola".
Comentaris
Casi l
Frau Merkel, demanà a Rajoy diàleg, es demanà un miracle, no ho ha fet mai ni déu sapiguer que es això.
Vicenç Ramoneda
Demanaries diáleg a Hitler?
EUROPA SI, UE NO GRACIES
Calla ja, pepera facista Merkel. Marxem de la UE, controlada pel nazisme, feixisme i franquisme del PP-PS partits antidemocrates per robar als europeus i convertir-nos en corders miserables Merkel, plega, ja filla de Hitler Rajoy, plega ja fill de Franco
miquel
Demanar diàleg a Rajoy és enfotres'en dels catalans. Desbloquejar la república és el que necessitem i això és el que has de dir a Rajoy.
terrassenc
La Merkel vol un pacte fiscal, com fa set anys. No s'ha mogut ni un mil·límetre, ni falta que li fa mentre els d'aquí no vulguin donar el pas.
ramplanche
LA SEYORA MERKEL, NO DEU CONÈIXER D'ON VENIM ELS CATALASNS I ELS CASTELLANS. A MÉS QUE ELS REIS CASTELLANS DEIEN QUE CATALUNYA ERA UN ESTAT I ELL ERA EL COMPTA REI DELS CATALANS SÓM I SEREM PELS SEGLES DELS SEGLES CATALANS.. I BONS AMICS DELS NOSTRES AMICS. SENYOR MERKEL.
Brut
La Merkel no s’entera de res!! VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!!!! //*//
EREP
SRA. MERKEL, PENSO QUE JA HA FET TARD; AIXO HO TENIA QUE HABER DIT ABANS; VOSTRE ES D'AQUELLS QUE CUAN LI VEU EL CUL, DIU QUE ES FEMELLA QUE DE-HI-HA LA MEVA MARE.
Bacoretta
Merkel + Rajoy = O
Mrs. Merkel
stop pouring money out of EU central bank into the spanish pit, the elits of a no project country have never repaid a loan in their history. In fact they have ruined european banks for centuries. They defaulted 25 times!
jordi
Aquesta veu que els bancs Alemays no cobranan
Anna
I perquè no hauria de respectar els resultats !?

envia el comentari