El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Merkel imposa un confinament dur a Alemanya fins al 10 de gener
  • CA

El govern alemany ha ordenat la reimposició, a partir d’aquest dimecres, d’una quarentena nacional que implica el tancament de negocis no essencials, la prohibició de reunions a cap d’any i la recomanació del treball i educació a casa, pel repunt de contagis de les últimes setmanes, segons ha anunciat la canceller, Angela Merkel.

“Hem d’actuar amb urgència”, ha declarat Merkel en una compareixença després de la crucial reunió que ha mantingut aquest diumenge amb els seus 16 ministres estatals. “Hem vist que els contagis s’han elevat de manera exponencial aquests darrers dies, i això significa que hem de plorar molts morts”, ha afegit, després de declarar “insuficients” les mesures de contenció que hi ha ara com ara.

Segons un esborrany previ de la declaració final de la reunió que han recollit els mitjans alemanys, aquestes noves restriccions es perllongarien com a mínim fins al proper 10 de gener.

La pandèmia del nou coronavirus que es va originar a la ciutat xinesa de Wuhan ha causat en les últimes 24 hores a Alemanya 20.200 nous casos de coronavirus (davant dels 28.438 casos de dissabte) i 321 morts (per 496 morts el dia anterior), cada cop més lluny del rècord de morts d’aquesta setmana, però un balanç que eleva de totes maneres el total de contagis a 1,3 milions de persones i els morts, a més de 21.700.

Amb les noves dades, el balanç de la pandèmia a territori alemany ascendeix a 1.320.716 persones contagiades i 21.787 morts, dos després del rècord de 598 morts diaris de dijous a divendres, segons el balanç que ha publicat aquest diumenge l’Institut Robert Koch (RKI), l’agència governamental alemanya que s’encarrega del control de les malalties infeccioses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa